Salariile din Primărie înghit din bugetul local o sumă mai mare decât cea destinată dezvoltării Zalăului

Consilierii locali zălăuani vor avea de votat în ședința de joi a Consiliului Local Zalău, raportul privind proiectul de buget pentru anul în curs. Bugetul cuprinde două secțiuni, cea de funcționare, respectiv cea de dezvoltare a municipiului. Funcționarea, denumită și „partea de bază” cuprinde veniturile necesare finanțării cheltuielilor curente pentru realizarea competențelor stabilite prin lege, precum și cheltuielile curente respective. Secțiunea de dezvoltare cuprinde veniturile și cheltuielile de capital aferente implementării politicilor de dezvoltare la nivel național, regional, județean și local, după caz.

Pentru acest an, economiștii din cadrul Primăriei Zalău au pregătit un raport în care apar și sumele concrete ce vor reveni fiecărei părți din buget, evident, fiecare sumă defalcată, în peste 100 de pagini, pe cheltuieli sau destinații specifice.

Funcționarea aparatului local va „înghiți” în acest an suma de 89.884.000 de lei

Din cele aproape 90 de milioane de lei, suma de 41.638.000 de lei va fi alocată salariilor personalului din aparat.

Dezvoltarea Zalăului va avea alocată în acest an, suma de 40.546.000 de lei, o sumă chiar mai mică decât cea alocată remunerațiilor celor care lucrează în Primăria Zalău.

Chiar dacă, încă de anul trecut, conducerea municipiului a spus că indiferent de ceea ce se va întâmpla cu salariile angajaților, făcându-se referire la eventualele tăieri salariale, bugetul de dezvoltare nu va fi afectat.

Suma destinată dezvoltării municipiului este una mică, rezultând faptul că va trebui, la fel ca și în trecut, să ne mulțumim cu o oarecare siguranță a zilei de mâine, evitând să visăm la investiții de proporții, acolo unde sunt cu adevărat necesare, din cauza fondurilor limitate de care Primăria va dispune în vederea dezvoltării. Rămâne de văzut dacă raportul privind bugetul, așa cum în linii mari a fost descries mai sus, va trece fără probleme sau chiar scandal, de votul consilierilor locali, în special al celor din opoziție, pentru că în privința celorlalți, majoritari, riscul ca bugetul să nu fie votat este foarte mic.

 

 

4 Thoughts to “Salariile din Primărie înghit din bugetul local o sumă mai mare decât cea destinată dezvoltării Zalăului”

 1. Anonim

  lasa ca baga 550.000 de lei, echivalentul a 116.000 euro pentru o statuie a unui ungur !

 2. Deci Primaria nu mai are nicio treaba cu dezvoltarea Zalaului

  E „decat” o sleahta de smecheri pe care trebuie sa-i platim cu salarii mari, asa de-an pixul…

 3. Anonim

  bravo ciuntu, baga banii in jeb, lasa prostii sa platesca taxe. e cel mai bun primar pe care l-a avut Zalaul. Orasul o sa fie ca si Cluj in 3 ani.

 4. Anonim

  da ,da.o sa avem in zece ani tat atatia locuitori ca si clujul din evul mediu.sau poate din pleistocen!

Leave a Comment