Sălajul are un buget generos în 2018

Sălajul va avea la dispoziţie, în 2018, un buget în valoare totală de 250 milioane de lei, cu circa 40 la sută mai mare decât în anul anterior, pentru secţiunea de dezvoltare propunându-se o sumă dublă comparativ cu anul 2017, respectiv peste 88 milioane de lei. Proiectul de buget a fost aprobat în şedinţa de miercuri, 14 februarie, a Consiliului Judeţean Sălaj, aleşii liberalii abţinându-se de la vot.

„Prin proiectul pe care vi-l supunem atenţiei, veniturile totale în 2018, faţă de iniţialul din 2017 cresc cu 42 la sută. Principala creştere este prin sumele care le propunem în zona cheltuielilor de capital, respectiv pentru investiţii, în principal în infrastructura de drumuri şi de sănătate. Sursele sunt, în ordinea mărimii: fondurile europene – peste 36 de milioane de lei, veniturile Consiliului Judeţean şi sursele guvernamentale, împreună peste 87 de milioane de lei. Pentru secţiunea de dezvoltare, creşterea faţă de anul trecut este mai mare de două ori – 212 la sută, pentru secţiunea de funcţionare creşterea este de 20 la sută”, a precizat în cadrul şedinţei, Tiberiu Marc, şeful administraţiei judeţene.

În ceea ce priveşte secţiunea de dezvoltare, a arătat oficialul sălăjean, cheltuielile de investiţii, respectiv reabilitare drumuri şi poduri, vor fi de două ori şi jumătate mai mari decât în 2017, în timp ce cheltuielile de capital pentru sănătate cresc de aproape de trei ori faţă de anul precedent.
Pentru sănătate, CJ Sălaj a alocat 8,2 milioane de lei, pentru învăţământ, circa cinci milioane de lei, iar pentru cultură, recreere şi religie, 23,9 milioane de lei. Alţi 104 milioane de lei revin asistenţei sociale şi protecţiei copilului, iar infrastructurii de drumuri judeţene aproape 83 de milioane de lei.

One Thought to “Sălajul are un buget generos în 2018”

  1. Sursele sunt, în ordinea mărimii: fondurile europene

    POVESTI DE ADORMIT COPIII !!!! asta ca si povestea cu pasarea de pe gard ! deci o sa cheltuim bani pe care nu o sa-i avem !
    de ce nu si-au trecut salariile pe acele surese, si daca se absorb bani europeni, atunci sa-si ia si salarii !

Leave a Comment