Salariile din decembrie au fost mai mari decat in noiembrie

Salariile din decembrie au fost mai mari decat in noiembrie

In luna decembrie 2010, comparativ cu luna noiembrie, cele mai mari cresteri ale castigului salarial mediu net, cu 20 la suta, s-au inregistrat in ramurile intermedieri financiare si asigurari. Si salariatii din industria extractiva, cei din domeniul productiei si furnizarii energiei electrice si termice, gaze, apa calda si aer conditionat, informatii si comunicatii, din administratie publica si aparare, asigurari sociale din sistemul public, distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare, activitati profesionale, stiintifice si tehnice au avut salarii mai mari decat in noiembrie.

Potrivit infomatiilor furnizate de Elena Muresan, directorul Directiei Judetene de Statistica Salaj, in luna decembrie 2010, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna precedenta, ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta si prime platite cu ocazia sarbatorilor de iarna) ori ajutoare banesti, platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete cadou), dar si realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte), a revenirilor din concedii fara plata ori din somaj tehnic, a disponibilizarilor de personal cu salarii mici. In schimb, in ultima luna din 2010, castigul salarial mediu net a scazut, fata de luna noiembrie, in pentru cei din invatamant cu 3,2 la suta.

Dupa aplicarea prevederilor Legii 118/2010, in decembrie 2010 castigul salarial mediu net a scazut cu 19,1 la suta in invatamant, cu 16,1 la suta in sanatate si asistenta sociala, respectiv cu 5,4 la suta in administratia publica, fata de luna iunie a aceluiasi an. Comparativ cu luna decembrie din anul precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 1,3 la suta.

Leave a Comment