Sălajul va fi lovit de un nou val de caniculă, iar seceta se agravează

Vești proaste și pentru Sălaj. Un nou val de caniculă va lovi în plin județul nostru, temperatura maximă prognozată fiind aproape de 40 de grade Celsius.Din păcate, previziunile meteorologilor sunt sumbre: seceta se va agrava.

Există zone în Sălaj unde nu a plouat consistent de mai bine de trei luni. Seceta a început în lunile de primăvară, exact când era nevoie mai mare de apă. Lipsa ploilor a continuat, iar Sălajul se confruntă acum cu cea mai mare secetă din ultimul deceniu, potrivit fermierilor. Arșița va continua în următoarele zile, conform prognozei meteorologilor amatori din grupul Severe Weather Alert – Sălaj. Spre sfârșitul acestei săptămâni, temperatura va ajunge la 35°C, iar în zonele vestice ale județului se va apropia de 38 – 39 °C. Meteorologii spun că ploile vor lipsi în următoarele zile, iar asta nu face decât să agraveze și mai mult situația din județ.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Sălajul va fi lovit de un nou val de caniculă, iar seceta se agravează”

  1. […] Vești proaste și pentru Sălaj. Un nou val de caniculă va lovi în plin județul nostru, temperatura maximă prognozată fiind aproape de 40 de grade Celsius.Din păcate, previziunile meteorologilor sunt sumbre: seceta se va agrava. Există zone în Sălaj unde nu a plouat consistent de mai bine de trei luni. Seceta a început în lunile de primăvară, exact când era nevoie mai mare de apă. Lipsa ploilor a continuat, iar Sălajul se confruntă acum cu cea mai mare secetă din ultimul deceniu, potrivit fermierilor. Arșița va continua în următoarele zile,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment