Profesori din Sălaj, împotriva trecerii palatelor copiilor în subordinea primăriilor

Mai mulți profesori din Sălaj, în special de la Palatul Copiilor din Zalău, au semnat o petiție online care vizează păstrarea palatelor copiilor județene în rețeaua școlară. Petiția a fost lansată la nivel național după apariția în spațiul public a proiectului care vizează trecerea acestor instituții educaționale în subordinea primăriilor.

Potrivit petiției, Ministerul Educației a propus un proiect legislativ prin care se urmărește ca, prin descentralizare, să dispară educația nonformală odată cu trecerea palatelor, cluburilor copiilor și cluburilor sportive școlare sub administrarea consiliilor locale, acestea neavând puterea financiară necesară finanțării unei astfel de activități. „Mai mult, se urmărește scoaterea din sistemul educațional a personalului didactic din aceste instituții și transformarea acestora într-un fel de funcționari publici, asta deși aceste persoane au participat la concursuri de titularizare, grade didactice și cursuri de perfecționare. Prin semnarea acestei petiții dorim să susțineți desființarea titlului IV – Dispoziții privind descentralizarea activității extrașcolare din proiectul de Lege a Educației, păstrarea palatelor, cluburilor copiilor și cluburilor sportive școlare ca parte din rețeaua școlară, iar patrimoniul acestor instituții de învățământ extrașcolar să aparțină tot Ministerului Educației”, acestea sunt doar câteva cerințe cuprinse în petiție.

One Thought to “Profesori din Sălaj, împotriva trecerii palatelor copiilor în subordinea primăriilor”

  1. […] Mai mulți profesori din Sălaj, în special de la Palatul Copiilor din Zalău, au semnat o petiție online care vizează păstrarea palatelor copiilor județene în rețeaua școlară. Petiția a fost lansată la nivel național după apariția în spațiul public a proiectului care vizează trecerea acestor instituții educaționale în subordinea primăriilor. Potrivit petiției, Ministerul Educației a propus un proiect legislativ prin care se urmărește ca, prin descentralizare, să dispară educația nonformală odată cu trecerea palatelor, cluburilor copiilor și cluburilor sportive școlare sub administrarea consiliilor locale, acestea neavând puterea financiară necesară finanțării… Citeste mai mult […]

Leave a Comment