Sălajul va avea rețea de specialiști în domeniul drogurilor

Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj a organizat două sesiuni de informare adresate personalului medical din cadrul Serviciului Cabinete Medicale Școlare și Asistență Medicală Comunitară din cadrul Direcției de Asistență Socială Zalău, în vederea creării unei rețele-resursă de specialiști în domeniul drogurilor și a consolidării și dezvoltării intervențiilor şi serviciilor specializate de asistenţă medicală.

Acțiunea s-a desfășurat zilele trecute, iar în cadrul acestor activități, la care au participat 35 de specialiști din toate unitățile școlare din municipiul Zalău, reprezentanții CPECA Sălaj au urmărit îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul asistenţei integrate a consumatorilor de droguri și inițierea unor programe socio-educative în ceea ce privește prevenirea și asistenţa în domeniul consumului de droguri. De asemenea, tematica abordată a constat în prezentarea unui sistem integrat de asistenţă a consumatorilor de droguri, care să includă furnizori de servicii, centre specializate, echipe terapeutice, dar și a rolului cadrelor medicale în sistemul de asistenţă a consumatorilor de droguri, potrivit coordonatorului Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, comisarul-șef Valer Merce.

One Thought to “Sălajul va avea rețea de specialiști în domeniul drogurilor”

  1. […] Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj a organizat două sesiuni de informare adresate personalului medical din cadrul Serviciului Cabinete Medicale Școlare și Asistență Medicală Comunitară din cadrul Direcției de Asistență Socială Zalău, în vederea creării unei rețele-resursă de specialiști în domeniul drogurilor și a consolidării și dezvoltării intervențiilor şi serviciilor specializate de asistenţă medicală. Acțiunea s-a desfășurat zilele trecute, iar în cadrul acestor activități, la care au participat 35 de specialiști din toate unitățile școlare din municipiul Zalău, reprezentanții CPECA Sălaj au urmărit îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul asistenţei… Citeste mai mult […]

Leave a Comment