Salajul, pregatit de gripa porcina

Salajul, pregatit de gripa porcina   Toate spitalele din Salaj au echipamente de protectie pentru situatia in care s-ar confrunta cu vreun caz suspect de gripa umana cu noua tulpina de virus gripal A/H1N1, iar sectia de boli infectioase a fost pregatita pentru recoltarea de probe, in cazul in care acest lucru ar fi necesar. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate (DSP) Salaj, Sanda Stanca, a declarat ca bolnavului suspect i se vor recolta probe, in cadrul sectiei de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, care vor fi trimise la Bucuresti, in timp ce bolnavul va fi trimis de urgenta catre Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals din capitala, pentru ca doar la institut se poate initia tratamentul. Toate cele sase spitale din judet au echipamente medicale de protectie pentru cazul in care vor fi bolnavi suspecti ca sunt infectati cu noua tulpina de gripa umana. La Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, au fost pregatite sectia de boli infectioase si Unitatea de Primire a Urgentelor pentru situatia in care se confrunta cu vreun caz suspect de gripa umana cu noua tulpina de virus gripal A/H1N, a declarat directorul adjunct al DSP Salaj.

Potrivit sursei citate, bolnavului suspect i se vor recolta probe care vor fi trimise la Centrul de Referinta din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti. De asemenea, pacientul va fi trimis si el, de urgenta, la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals din capitala, unde reprezentantii Ministerului Sanatatii vor dispune inceperea tratamentului.

Intrucat bolnavii nu vor fi retinuti in Salaj, in judet nu sunt medicamente pregatie pentru tratamentul impotriva acestei boli.

Pe langa informarea cadrelor medicale, Directia de Sanatate Publica Salaj desfasoara si o camapanie de informare a populatiei, inclusiv in unitatile de invatamant din judet, avand ca scop prevenirea aparitiei si raspandirii virusului gripal cu noua tulpina de tip A/H1N1.

Alte articole

Leave a Comment