Salajul – in fruntea judetelor cu numar mare de diabetici

Salajul - in fruntea judetelor cu numar mare de diabeticiMinistrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat, luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, ca 3,5 la suta din populatia Romaniei, adica aproximativ 610.000 de persoane, sufera de diabet. Intr-un ingrijorator top al judetelor cu numar foarte mare de bolnavi, Salajul se afla pe pozitia a doua, dupa Cluj, si este urmat indeaproape de Bihor si Sibiu.

Patru judete au fost date ca exemplu negativ pentru numarul mare de persoane diagnosticate cu diabet si toate patru sunt din Ardeal. Intre ele, din pacate, se numara si Salajul. Judetele cu incidenta cea mai importanta sunt Cluj, Salaj, Bihor si Sibiu – cele mai mici rate le au Giurgiu, Vrancea, Bistrita, Harghita. 3,5 la suta din populatie are aceasta afectiune – 610.000 de locuitori in 2010, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Potrivit acestuia, o parte din boli se trateaza cu insulina, altele cu antidiabetice orale, altele cu regim, fondurile cheltuite de MS in acest sens fiind de sute de milioane de lei anual.

Alte articole

Leave a Comment