Sălajul în 2022. Zeci de minore au devenit mame

Aproape 80 de minore din Sălaj au devenit mame în primele opt luni din acest an, arată datele autorităților județene din domeniul protecției drepturilor copilului.

Mai precis, 77 de fete minore au născut, cele mai multe provenind din comunități vulnerabile sau acolo unde, din păcate, educația lipsește, iar posibilitățile materiale sunt mult prea mici. Cea mai tânără mamă minoră înregistrată în acest an este o fată de doar 14 ani. În ceea ce privește situația abandonului de copii, informațiile primite de redactorul Magazin Sălăjean arată că în primele opt luni din acest an au fost abandonați în spital trei copii. În anul 2021, în Sălaj au fost înregistrate 104 mame minore, iar responsabilii cu protecția drepturilor copiilor au atras de nenumărate ori atenția asupra necesității derulării unor programe educaționale, sanitare și de sprijin mai ales în comunitățile vulnerabile, programe derulate de medici de familie și de primării. Iar acolo unde asemenea programe există, situația este cu totul alta, cazurile de mame minore fiind inexistente.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Sălajul în 2022. Zeci de minore au devenit mame”

  1. […] Aproape 80 de minore din Sălaj au devenit mame în primele opt luni din acest an, arată datele autorităților județene din domeniul protecției drepturilor copilului. Mai precis, 77 de fete minore au născut, cele mai multe provenind din comunități vulnerabile sau acolo unde, din păcate, educația lipsește, iar posibilitățile materiale sunt mult prea mici. Cea mai tânără mamă minoră înregistrată în acest an este o fată de doar 14 ani. În ceea ce privește situația abandonului de copii, informațiile primite de redactorul Magazin Sălăjean arată că în primele opt luni… Citeste mai mult […]

Leave a Comment