Salajul, evitat de retelele traficului de droguri

Salajul, evitat de retelele traficului de droguriDatorita pozitionarii geografice pe care o are, atat Zalaul, cat si judetul Salaj a fost ferit, in mare masura, de retelele de transport de droguri. De altfel, potrivit datelor furnizate de catre Biroul Teritorial Salaj al Directiei de Investigare a Infractionalitatii Crimei Organizate si Terorism, intre anii 2004 – 2007 au fost inregistrate doar 3 cauze care au avut de a face cu detinere sau consum de droguri, din cartoteca salajeana lipsind cu desavarsire traficul de droguri.

Astfel, in 2004, politistii clujeni au identificat un zalauan – C. M. S., care a procurat canabis si rezina de canabis, din zona campusurilor universitare din Cluj, pe care l-a comercializat in randul tinerilor din Zalau si Cluj. Dosarul in cauza la fost declinat forurilor competente din Cluj.

In iulie 2005, politistii salajeni au dat peste trei persoane din Valeni (O.V., P. I. si M. I.), care au cultivat canabis pe doua loturi de teren. Pe primul lot au cultivat 300 de plante de canabis, din care au rezultat 43 de kilograme de stupefiant, iar pe al doilea au cultivat 40 de plante, de pe urma carora au scos o productie de 19 kilograme de canabis.

Un al treilea caz a fost depistat de catre organele de cercetare in iunie 2006, o situatie mai iesita din comun, in care au fost implicati 4 tineri bucuresteni – trei baieti si o fata, care au adus in Zalau 3 bile de heroina. Cei 4 au preparat din acestea 4 doze de heroina injectabile, pe care le-au consumat in scara unui bloc situat in cartierul Dumbrava din Zalau. Cei 4 au fost trimisi in judecata pentru detinerea in vederea consumlui, de droguri de mare risc.

Leave a Comment