Sălajul are consilieri cu fiţe

Consilierii judeţeni şi cei locali au fost echipaţi, în urmă cu cinci ani, cu laptopuri, în valoare totală de aproape 200.000 de lei. În timp ce unii au renunţat la ele, preferând să-şi folosească propriile aparte tehnologice de ultimă generaţie, alţii le consideră, în continuare, utile. Mai sunt şi unii care pretind să fie alocate fonduri publice pentru achiziţia de laptopuri noi, performante.

În urmă cu mai bine de cinci ani, din bugetul Zalăului s-au cheltuit 111.000 de lei, pentru achiziţia a 21 de laptopuri care să uşureze munca aleşilor locali. Administraţia judeţului nu s-a lăsat mai prejos, astfel că, la scurt timp după, a cumpărat 35 de calculatoare portabile pentru consilierii judeţeni. Investiţia s-a apropiat, în 2007, de 88.000 de lei.

Miracolul laptopurilor nu a ţinut prea mult nici în Consiliul Judeţean, nici în Consiliul Local. Dacă la început, toţi consilierii au venit la şedinţe cu microcomputerele la purtător, în scurt timp aceste obiecte au fost tot mai neglijate. Foarte rar vreun ales local ori judeţean se prezintă la serviciu cu laptopul în geantă.

Fie pentru că deţin tehnologii mai performante, fie pentru că laptopurile achiziţionate din bani publici sunt învechite, cinci consilieri judeţeni – Corin Penciuc, Dinu Iancu Sălăjanu, Mihai Crişan, Marius Vereşezan şi Gheorghe Lup, precum şi doi consilieri locali – Adrian Margin şi Vasile Dărăban, au renunţat la computerele primite.

Cel din urmă a reclamat în ultima şedinţă a Consiliului Local faptul că laptopul primit este “învechit” şi “nu funcţionează”, motive pentru care a decis să-l predea, astfel încât să nu-i mai poarte grija. Ba mai mult, pentru că “nu merge nici pentru jocuri”, a venit cu propunerea să fie identificate resurse financiare pentru achiziţia altor laptopuri, performante, care să permită aleşilor să se pregătească pentru şedinţe. Propunerea sa nu a fost susţinută de niciun alt ales local. Nu în mod public, susţine consilierul Claudiu Bârsan, potrivit căruia mai mulţi aleşi ai municipiului ar prefera să primească gadgeturi pentru consultarea proiectelor de hotărâre: “La întâlnirile neoficiale pe care le-am avut cu unii aleşi locali, aceştia mi-au spus că ar dori nişte tablete pe care să le poată folosi în timpul şedinţelor, pentru consultarea proiectelor de pe ordinea de zi”.

Un alt consilier, Eugen Pop, susţine că achiziţia de laptopuri noi nu se numără printre priorităţile grupului: “Vom vedea dacă în viitorul îndepărtat, această problemă va intra pe lista noastră de priorităţi. Eu unul sunt destul de mulţumit de aparatul pe care încă îl folosesc”.

În ceea ce-i priveşte pe aleşii judeţeni, aceştia nu se plâng. Or fi învechite laptopurile achiziţionate în 2007, dar asta nu i-a împiedicat să ţină pasul cu tehnologia. Din buzunarele proprii, evident. “Computerul primit de la CJ este OK pentru ce este destinat. Îl folosesc acasă, dar la şedinţe, apelez la tabletă”, ne-a declarat consilierul judeţean Marcel Zaharia.

Corin Penciuc nu s-a folosit nici în mandatul trecut de calculatorul portabil, pe motiv că deţine deja unul unul. Aflat la primul mandat, şi Mihai Crişan a refuzat laptopul. “Am iPad. Habar n-am ce specificaţii tehnice are, pentru că nu l-am analizat. Habar n-am cât este de eficient”, ne-a spus consilierul judeţean.

Alte articole

3 Thoughts to “Sălajul are consilieri cu fiţe”

 1. FONDURI NERAMBURSABILE UE

  2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

 2. Bite

  21 de laptopuri au costat la CL 111.000 lei iar 35 de laptopuri au costat la CJ 88.000 lei. La cei de la CL spaga a fost mai mare.
  Pe de alta parte, ce performante nemaipomenite trebuie sa aiba un laptop pentru a-l cupla la internet pentru a copia ordinea de zi si apoi a citi datele? Nu este asta sfidare cu iz de o noua spaga? Evident, de la un furnizor de laptopuri catre unul care semneaza achizitia. Simplu!
  Este clar ca achizitia se va face, intrebarea este ce se va face cu cele vechi.

 3. cicione

  Mihai Crisan are Ipad de la rechinu 🙂

Leave a Comment