Sălajul anului 2022 și zeci de copii care au născut copii

Datele autorităților arată că Sălajul figurează în acest an, până la această dată, cu 45 de cazuri de mame minore, copii care au dat naștere la copii. Cine este de vină? Cu siguranță lipsa educației și obiceiuri demne de epoci apuse contribuie la asemenea situații.

Potrivit datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, în județ au fost înregistrate în acest an, până în luna iunie, 45 de mame minore, fete de 14, 15 sau 16 ani care au dat naștere unor copii. Cele mai multe cazuri provin din familii vulnerabile, acolo unde educația este deficitară, unde problemele economice există sau din comunități unde astfel de situații există dintotdeauna, unde ele nu reprezintă o problemă. Situația a fost una delicată și anul trecut. În 2021, în Sălaj au fost înregistrate 104 mame minore și trei copii abandonați în spital. Din fericire, numărul copiilor abandonați este în scădere.

Fotografie cu caracter ilustrativ

4 Thoughts to “Sălajul anului 2022 și zeci de copii care au născut copii”

  1. […] Datele autorităților arată că Sălajul figurează în acest an, până la această dată, cu 45 de cazuri de mame minore, copii care au dat naștere la copii. Cine este de vină? Cu siguranță lipsa educației și obiceiuri demne de epoci apuse contribuie la asemenea situații. Potrivit datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, în județ au fost înregistrate în acest an, până în luna iunie, 45 de mame minore, fete de 14, 15 sau 16 ani care au dat naștere unor copii. Cele mai multe cazuri provin… Citeste mai mult […]

  2. […] Datele autorităților arată că Sălajul figurează în acest an, până la această dată, cu 45 de cazuri de mame minore, copii care au dat naștere la copii. Cine este de vină? Cu siguranță lipsa educației și obiceiuri demne de epoci apuse contribuie la asemenea situații. Potrivit datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, în județ au fost înregistrate în acest an, până în luna iunie, 45 de mame minore, fete de 14, 15 sau 16 ani care au dat naștere unor copii.  » Mai multe detalii […]

  3. Nimic nou sub soare

    La cat mai multi copii,ce fac autoritățile să combată acest fenomen? Unde este prevenirea? Integrarea în lumea civilizată ,vrem doar voturile lor nu și emanciparea către un trai normal și sănătos,cum se previne abandonul școlar? Atâtea volcere,atâtea bonusuri,ajutoare sociale,ar trebui sa fie nebuni să învețe și să dorească să muncească că tot omu.

  4. Copii nasc copii

    Da sunt foarte vulnerabili dar unii dintre ei daca nu ar avea vicii ,fumat, beutura non stop le ar ajunge pt educația copiilor ,dar ei cu aceste exemple nocive nu pot creste copii Intr un mediu sanatos,ce vad la părinți aia fac și ei,atunci cum sa aștepți că generația viitoare sa fie mai civilizata?

Leave a Comment