Sălajul, ameninţat de furtuni. Fermierii spun că ar trebui să plouă o săptămână

Sălajul se numără printre judeţele unde până joi, la prânz, sunt posibile vijelii, averse torenţiale şi alte fenomene meteorologice periculoase, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Conform fermierilor, în Sălaj este nevoie de ploaie cel puţin o săptămână, judeţul fiind puternic afectat de secetă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru perioada 6 iulie, ora 12, – 7 iulie, ora 12, o avertizare de cod galben  pentru județul Sălaj, avertizare care vizează instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 – 40 l/mp. Populaţia este îndemnată să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetăţenii sunt avertizaţi să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora, iar adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, trebuie evitată.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Sălajul, ameninţat de furtuni. Fermierii spun că ar trebui să plouă o săptămână”

  1. […] Sălajul se numără printrE judeţele unde până joi, la prânz, sunt posibile vijelii, averse torenţiale şi alte fenomene meteorologice periculoase, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Potrivit fermierilor, în Sălaj este nevoie de ploaie cel puţin o săptămână, judeţul fiind puternic afectat de secetă. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru perioada 06 iulie, ora 12 – 07 iulie, ora 12 o avertiyare de cod galben  pentru județul Sălaj, avertizare care vizează instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment