Salajenii se indoapa cu medicamente

Salajenii se indoapa cu medicamenteDaca in ultimii 70 de ani, medicina a fost revolutionata prin gasirea unor tratamente de succes pentru foarte multe boli, dar si prin aparitia antibioticelor, acum specialistii sustin ca utilizarea excesiva a prescriptiilor medicale contribuie la scaderea imunitatii organismului uman, care a ajuns sa nu mai reactioneze la produsele administrate. In multe tari, aceasta situatie a aparut inca de acum trei decenii si, intre timp, a fost combatuta, in vreme ce in Romania aceasta problema a inceput sa ia proportii de neinchipuit in ultima decada.

La fel ca in alte judete, si in Salaj populatia s-a obisnuit sa consume medicamente in cantitati foarte mari. Statisticile din ce in ce mai sumbre referitoare la starea de sanatate a salajenilor sunt, insa, completate și de raportarile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj, care releva ca populatia consuma anual medicamente si servicii medicale de zeci de milioane de lei.

Astfel, doar in primele zece luni din 2011, la capitolul medicamente cu si fara contributie personala, s-a inregistrat un consum de 40 de milioane de lei, ne-a declarat presedintele CJAS Salaj, Claudiu Barsan.

Alte articole

Leave a Comment