Sălăjenii fără acte de muncă îşi fac asigurări la pensii

Minim 244 de lei lunar. Atât trebuie să plătească sălăjenii care vor să se asigure în sistemul public de pensii. Suma reprezintă contribuţia lunară datorată la bugetul de asigurări sociale.

Sălăjenii care nu realizează venituri în baza unui contract de muncă se pot asigura individual în sistemul public de pensii, în baza unui contract de asigurare. După cum a explicat Mircea Pop, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, suma minimă asigurată prevăzută în Legea BASS, valabilă pentru anul în curs, este de 778 de lei, pentru care cei în cauză vor plăti lunar o asigurare în valoare de 224 de lei. Suma reprezintă 31,5 la sută din venitul minim asigurat. Asigurarea individuală se poate realiza în baza unei declaraţii, respectiv contract de asigurare, încheiate cu CJP Sălaj, pe baza actului de identitate. Potrivit statisticilor CJP Sălaj, numai în cursul acestui an, 154 de persoane au încheiat contracte de asigurări. Cele mai multe au fost încheiate în cursul lunii aprilie-56. Inclusiv în luna în curs, nouă persoane s-au asigurat individual în sistemul public de pensii. Plata contribuţiei în valoare de 31,5 la sută din venit, asigurări sociale, oferă celor asiguraţi anumite beneficii. Este vorba despre obţinerea dreptului la pensie, acordarea ajutorului de înmormântare în cazul decesului asiguratului-2.223 de lei sau al unui membru din familia acestuia-1.112 de lei, acordarea biletelor de tratament şi odihnă la preţ redus. Cei interesaţi trebuie să ştie că pentru mai multe informaţii se pot adresa la sediul instituţiei, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.

Alte articole

2 Thoughts to “Sălăjenii fără acte de muncă îşi fac asigurări la pensii”

 1. Zălăuan

  O hotărâre înţeleaptă a celor fără loc de muncă.
  Cu atăt mai mult este mai criminal acest regim, cu cât plăteşte pensii neruşinate organelor de represiune ale statului, bani furaţi de la cetăţeanul de rând, care contribuie la Fondul de pensii.
  Căci furt se numeşte o pensie de 161 milioane lei vechi pentru un judecător corupt (Costiniu ), 100 milioane pentru altă judecătoare beată ( Turcu ), ba chiar şi o fleandură de maistru militar are 96 de milioane.
  În acest timp, un inginer, un medic sau profesor nu ia pensie mai mare de 13 – 14 milioane.
  Cetăţeni, dacă doriţi să obţineţi o pensie corectă, luptaţi împotriva acestui regim.
  Am spus regim şi nu guvern USL, care mă tem că nici el nu este capabil să rezolve problema.

 2. maria

  Traim cea mai mare bataie de joc la adresa cetateanului de rand care este legat de maini si priveste neputincios la legiuitorii care le rad pe micul ecran promitand o viata mai buna. Probabil dupa moarte.
  Sunt de acord cu Zalauanul.
  Se pare ca iesitul in strada nu rezolva nimic.
  Sa ne gandim la alte solutii…?!

Leave a Comment