Sălăjenii care dețineau ilegal arme și muniție au intrat pe mâna polițiștilor

În acest sector polițiștii sălăjeni au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunilor declanşate la nivel naţional, cu un accent deosebit pe respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

Astfel, în primele cinci luni ale acestui an (1 ianuarie-31 mai), poliţiştii de la structura de profil au efectuat 77 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 60 la persoane juridice şi 25 controale pe fondurile cinegetice.

Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 38 de dosare penale, în care au fost cercetate 54 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase.

De asemenea, au fost indisponibilizate 17 arme letale/neletale, 212 bucăţi muniţie şi o armă confecţionată artizanal.

Pe linia substanţelor periculoase, oamenii legii au efectuat 23 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 70.423 kilograme deşeuri periculoase şi au fost întocmite 12 dosare penale.

Totodată, au fost eliberate 118 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 38 de premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate opt premise de port armă.

Pentru mai multe informații în domeniul armelor și munițiilor, ce interesați pot accesa site-ul inspectoratului, la rubrica Utile – Acte necesare pentru arme și muniții, sau la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul inspectoratului.

 

 

 

Leave a Comment