Posibilă tentativă de fraudă prin mesaje și e-mailuri. Fiscul avertizează românii să nu comunice date personale

Mesajele și e-mailurile primite zilele acestea de români, prin care sunt anunțați că au de primit bani de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), nu sunt trimise, de fapt, de Fisc. Într-un comunicat de presă, ANAF informează despre o posibilă fraudă ce vizează datele personale, inclusiv datele bancare.
Cei care primesc mesaje sau e-mailuri ce par a fi trimise de Fisc nu trebuie să acceseze link-urile din comunicările respective, recomandă Fiscul într-un comunicat recent. Agenția reamintește că nu trimite mesaje nesolicitate contribuabililor și că aici e vorba, probabil, de o tentativă de fraudă.
„Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se petrece zilele acestea. Persoanele fizice recepționează sms-uri sau email-uri, în care sunt informați că pot primi bani de la ANAF. Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora.
Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite și, totodată, le reamintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro!”, a transmis mai devreme Agenția.

Leave a Comment