Sălăjeanul Gabriel Lavrincic, premiat de Ambasada Rusiei

Consulul general al Rusiei în România, Andrey Viktorovich Lanchikov, i-a înmânat lui Gabriel Antoniu Lavrincic, sălăjeanul care a intrat în cartea recordurilor „World Records” din Marea Britanie, cu cele mai multe scrisori primite într-o viaţă de om, Diploma de Onoare pentru contribuţia la păstrarea vie a memoriei ostaşilor sovietici, dar şi pentru contribuţia la consolidarea relaţiilor româno-ruse.

Evenimenul a avut loc la începutul lunii octombrie, la Satu Mare, şi reprezintă un gest menit să evoce şi să omagieze implicarea lui Gabriel Lavrincic în promovarea limbii ruse, în strângerea relaţiilor fireşti dintre popoarele vecine România şi Rusia injust ţinute la distanţă şi în intensificarea acţiunilor în favoarea unei cunoaşteri reciproce care să meargă dincolo de propaganda duşmănoasă, de clişeele moştenite sau de prejudecăţile unei culturi superficiale. Această imagine, mai presus de orice comentariu, este chintesenţa a peste trei decenii de eforturi şi totodată un exemplu de urmat al celui care a rămas aici şi a continuat şi continuă să creadă în continuitate şi în recunoştinţă şi să militeze pentru aceste valori, cu credinţa unor mari împliniri viitoare care să reaşeze istoria pe făgaşul din care a fost deturnată cândva.

Reamintim că Recordul Mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa şi arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, se află în posesia unui român născut în comuna Marca, judeţul Sălaj – România. Este vorba de Gabriel Antoniu Lavrincic, cel care deţine conform oficialilor Guinness fix 22.018 de scrisori primite din URSS. Acesta la vârsta de numai 11 ani, în anul 1986, a construit un „facebook prin scrisori” dând naştere unei ”reţele sociale” în timpurile când nu existau nici computere, nici măcar scânteia unei idei de ”reţea socială”. Acest record mondial face cinste României şi nu în ultimul rând Federaţiei Ruse unde s-a scris în sute de publicaţii despre această realizare.

Alte articole

6 Thoughts to “Sălăjeanul Gabriel Lavrincic, premiat de Ambasada Rusiei”

 1. Anonim

  1. „contribuţia la păstrarea vie a memoriei ostaşilor sovietici” – probabil e vorba despre SAMAVOLNICIILE comise pe teritoriul României în timpul celui de-al doilea război mondial și de „cadoul” comunismului impus cu armele în mână de „ostașii sovietici”?
  2. „propaganda duşmănoasă, de clişeele moştenite sau de prejudecăţile unei culturi superficiale”. Nu zău? În ce țară și în ce an trăiți? Asta cu „propaganda dușmănoasă” este exact din documentele PMR/PCR-ului, Securității și sentințele Tribunalelor comuniste. Clișee, prejudecăți? Pune mâna pe orice manual de istorie (din România).

 2. Anonim

  numai asta ne mai lipsea ! tupeul rusesc adus la noi acasa si si elogiat de lingaii sub acoperire.
  pai credeti ca s-a uitat ce au facut salbaticii de rusi pe unde au ajuns si unde ne-au adus ei cu forta prin instalarea comunismului cu tancurile rusesti.
  de ce l-au asasinat pe GH.G.DEJ cand le-a taiat conducta cu petrol direct catre rusia si a dat ordin sa fie evacuate armata rusa din cazarmile din tara noastra.
  sau ce am uitat deja ca ne-au luat cu forta Basarabia si Bucovina?/////

 3. Anonim

  poate a corespondat pt a recupera tezaurul tarii de la hotii de rusi

 4. Anonim

  Stimata doamna, aceasta informatie este deja veche. Bine ca nu veniti cu stiri din august, iulie…
  Bravo lui pentru corespondenta, nu este usor sa realizezi ce a reusit el.
  Deocamdata, Rusia este mai aproape decat America, la o adica, pana ce vine America, astia ne papa…noi vom tot astepta sa vina americanii ca se ne jupoaie ei ..Bechtel, etc… autostrazi pe care le-au facut americanii…apropo, nu-i asa ca avem cea mai frumoasa autostrada construita de americani??? unde-i? unde-i? cam asa vom spune si noi…unde-s americanii? unde-s?

 5. Anonim

  atunci pupa-i tu in c-r pe rusi ,si pe noi lasa-ne,..

 6. Anonim

  Ba sa-i pupi tu pe rusi, ca nu ai inteles ideea, noi mereu tot ne plecam capul ba la unul ba la altul. De ce sa nu ii asteptam pe nordici?

Leave a Comment