Sălăjeancă trimisă în judecată pentru fraudă cu bani europeni

O sălăjeancă este acuzată de procurorii DNA că a obținut pe nedrept fonduri europene. Valoarea prejdiciul depășește 192.000 de lei. Femeia a fost trimisă în judecată, în stare de libertate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Dîrjan Cristina pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”, se precizează în comunicatul instituției.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori, în cursul anului 2012, în contextul derulării unui proiect finanțate din fonduri nerambursabile (privind „Achiziție utilaj pentru lucrări de pregătire a terenului”), inculpata a depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) un înscris cu un conținut nereal (certificat de absolvire), prin care s-a urmărit îndeplinirea condițiilor prevăzute în contractul de finanțare și în Ghidul solicitantului, în vederea obținerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene.
Acel document atesta efectuarea de către femeie a unui curs de inițiere pentru ocupația „mașinist utilaje cale și terasamente”. Inculpatei i-a fost pus, ca măsură asiguratorie, un sechestru pe un utilaj agricol, un buldoexcavator.
„Acest demers a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în cuantum de 192.224 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui buldoexcavator ce aparține inculpatei, până la concurența sumei de 192.224 lei”, a explicat sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Alte articole

One Thought to “Sălăjeancă trimisă în judecată pentru fraudă cu bani europeni”

 1. de curiozitate, 7 ani le-a luat procurorilor sa faca acest dosar? no si ne mai miram ca tara merge bine?

  daca procurorii DNA Cluj au facut asta, atunci sunt mai „prosti” decat cei de la Salaj !
  orice fapta trebuie pusa in balanta si vazut „pericolul social”, prejudiciul cauzat?
  ce a facut femeia de fapt?
  a pus la dosar. cica, un document care atesta efectuarea de către femeie a unui curs de INITIERE !!! pentru ocupația „mașinist utilaje cale și terasamente” !!! oricea ar fi suna foarte interesant : INITIERE in …..
  Si amu ne intrebam: a fost fals documentul? nu a luat nota de trecere? o modificat nota din 3 in 8 sau 9 ? o copiat la examen? are absente nemotivate? sau a a provocat un accident cu buldozerul? o intrat cu el in casa procurorului de caz? care o fost baiul cu acel document? l-a prezentat cu rea-credinta !!! l-o trantit pe masa si s-o cacat toti pe ei de frica ?! periculoasa rau femeia !
  sau nu o dat „cota parte / zeciuiala” la cine trebuie? pe cine a suparat?
  asta este un exemplu foarte clar ca procurorii fug dupa cai verzi pe pereti ! cred ca procurorul e mandru de ce a reusit sa faca 🙂
  pe cat punem pariu ca femeia scapa ?!?!?!? a scapat Ionita Crecan si acela este „mama” si „tata” tepelor pe fonduri europene.
  p.s. vrem detalii si nu doar simple communicate de presa ! sa iasa nenea procuror si sa ne arate de ce pericol mortal ne-a scapat el si o armata de ofiteri, platiti regeste ! cate vieti nevinovate a reusit sa salveze cu acest dosar intrumentat?
  p.s.s. treceti acest articolla COMUNICATE DE PRESA ! rubrica separata. Sau documentati-va un pic si nu ne lasati in ceata.

Leave a Comment