Sălăjean păcălit de o “clarvăzătoare”: a dat 73.000 de lei ca să-și rezolve problemele în dragoste

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cehu Silvaniei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, au efectuat, joi, o percheziţie domiciliară la locuinţa unor persoane, din judeţul Prahova, bănuite de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, în perioada 19 ianuarie-15 februarie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptei, s-au prezentat ca fiind “clarvăzătoare –tămăduitoare” şi sub pretextul rezolvării unor probleme în dragoste, au pretins şi primit în repetate rânduri diferite sume de bani de la un tânăr, din judeţul Sălaj. Tânărul le-a trimis banii prin mandate poştale, suma trimisă în total fiind de 72.915 de lei. Cu ocazia percheziţiei au fost ridicate mai multe bunuri. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor bănuți de comiterea faptelor. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Sălaj şi Prahova. Pentru a nu fi victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu luaţi în considerare eventuale mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de diferite firme.

Dacă primiţi mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, sunaţi operatorul de telefonie pentru a vă confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaţilor. Nu trimiteţi sume de bani în anumite conturi sau prin orice alte mijloace, fără să fiţi siguri că în schimbul lor puteţi primi ceea ce vi se promite. Cereţi cât mai multe date despre persoana care vă solicită sumele sau propuneţi o întâlnire pentru a se legitima şi să o puteţi verifica. De asemenea, pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

One Thought to “Sălăjean păcălit de o “clarvăzătoare”: a dat 73.000 de lei ca să-și rezolve problemele în dragoste”

  1. Anonim

    Sălăjeanul trebuie anchetat pentru… port ilegal de creier!

Leave a Comment