Sala polivalentă, bazinul olimpic și noul stadion din Zalău zac în continuare în sertarele municipalității

În urmă cu peste trei ani, în 18 aprilie 2016, consilierii locali zălăuani aprobau în unanimitate într-o ședință de Consiliu local desfășurată în sala de festivități “Avram Iancu” a Primăriei municipiului, un proiect grandios, care i-a uimit în acea perioadă pe zălăuani. în sfârșit, părea că ceva începe să se miște, după 12 ani în care nimeni nu a văzut nicio investiție consistentă în municipiu.

Un Proiect de hotărâre despre care presa a relatat pe larg la vremea respectivă. Proaspăt ajunși la putere, cei din conducerea Primăriei se făleau atunci cu un proiect demarat, de altfel, de fosta administrație, prin care cetățenii din Zalău– așa cum se arăta în planurile prezentate pe larg în cadrul ședinței – vor beneficia de un stadion nou, cu o capacitate de minim 7.500 de locuri, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot precum și alte spații noi, de agrement, de joacă, de relaxare sau comerciale,  pe un teren cu o suprafață uriașă, de aproape 200.000 metri pătrați, în cartierul ce avea să poarte numele, după finalizarea investițiilor, Dumbrava Vest.

Ședința de CL Zalău din 18 aprilie 2016

“Consilierii zălăuani au aprobat, în şedinţa de luni, transmiterea unui teren de 32.793 de metri pătraţi din proprietatea municipiului în cea a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), în vederea construirii unui stadion în această zonă. Viitoarea bază sportivă va avea o capacitate de minim 7.500 de locuri”, relatam, după cum era fundamentat în Proiect, în urmă cu trei ani, în ziua de 18 aprilie 2016.
Consilierii locali au fost de acord în unanimitate cu nota de fundamentare a acestui proiect, spunând că o investiţie de acest gen este mai mult decât necesară în condiţiile în care singurul stadion, dat în folosinţă în 1970, nu mai poate fi reabilitatat şi modernizat astfel încât să corespundă standardelor şi cerinţelor actuale. În documentaţia PUZ întocmită pentru zona respectivă, mai sunt prevăzute pentru realizare mai multe obiective de investiţii, respectiv un ansamblu de locuinţe ANL, cu un total de 500 de apartamente, o creşă şi o grădiniţă, bazin de înot, sală polivalentă, terenuri de sport, spaţii comerciale şi spaţii de agrement. În total, 195.500 de metri pătraţi.În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii au votat în favoarea transmiterii, tot către CNI, a aproape 15.000 de metri pătraţi, în vederea construirii unui bazin de înot tip “Polo”, în Dumbrava. Planul Urbanistic Zonal a fost întocmit în scopul soluționării condițiilor urbanistice privind “amplasarea unor obiective de interes public şi privat, în conformitate cu prevederile normelor de specialitate, prin introducerea acestui teren în intravilanul Municipiului Zalău. Amplasamentul în cauză are o suprafață considerabilă şi prin funcțiunile mixte propuse, avea potențialul de a deveni o zonă semnificativă din punct de vedere social şi cultural pentru întreaga comunitate a municipiului Zalău”, arăta proiectul.

Dintre toate proiectele scrise, fundamentate și votate, singurul care a fost demarat este cel legat de locuințele ANL, un proiect la care Primăria are o contribuție financiară modică, proiect aflat în derulare și care a primit un termen de execuție de 36 de luni, în primăvara anului trecut, după ce fundațiile celor două imobile au fost turnate. În rest, așa după cum fiecare zălăuan poate constata, bazinul olimpic de înot, stadionul cel nou și nu groapa mâncată de rugină și mucegai pe care autoritățile o numesc, în prezent, „Stadion”, sala polivalentă și vestitele spații de agrement ori spații comerciale, au rămas doar o promisiune ce, cu siguranță, nu va fi niciodată dusă la îndeplinire. Așa cum alte zeci, ale fostei ori actualei administrații, au rămas în arhivele Primăriei Zalău sub forma unor dosare peste care deceniile vor așterne praful.

Alte articole

6 Thoughts to “Sala polivalentă, bazinul olimpic și noul stadion din Zalău zac în continuare în sertarele municipalității”

 1. LAURENTIU CIOCOI PRIMAR!

  LAURENTIU CIOCOI PRIMAR!

 2. Anonim

  Proiect promovat de PNL, la acel moment, bazat pe o promisiune de finantare guvernamentala a guvernului Ciolos. A venit toamna si s-au schimbat prioritatile locale si guvernamentale.

 3. Anonim

  Cine sa faca asa ceva? ciunt analfabetu si securistu marc? Hai sa fim seriosi!

  1. Anonim

   Asta e proiectul de la fosta administrație al PNL nu a actualului administrație al PSD cu ciunt si balajel tot ce fac e al fostei administrație pnl astea nu fac nimic pentru oraș

 4. Anonim

  Ciolos ? Sa fim seriosi! La fel ca centura! Mincinosii de campanie si voturi.Fraieri destul de multi au muscat! Sa va fie de bine!!!!

 5. Anonim

  psd e lipsit de viziune, dovada Zalaul si Salajul sunt in urma cu vreo 30 de ani fata de tara. La fel a fost si in anii 1970 cand aici abia incepeau sa se faca fabrici. Deja toti salajenii lucrau in Baia Mare si Cluj unde fabricile deja existau de mult. Trageti voi concluziile daca va duce atata capul psd istilor! psd e lispsit de viziune, este tot la nivelul anilor 80, nu sunt in stare sa face niste sosele dinspre centura spre oras. Vai de el sarman judet. Iti meriti soarta pe deplin. Cu comunistii inainte, betivu nosa, militianu pop, securistu marc.

Leave a Comment