Să tot lucrezi la stat: începe distribuirea tichetelor de vacanță pentru bugetari

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat la începutul acestei săptămâni că, din 2 mai, va începe distribuirea voucherelor de vacanţă pentru angajații din instituțiile publice. Ministrul susţine că tichetele de vacanță (voucherele) reprezintă un ajutor important atât pentru oameni, dar şi pentru turism, acestea putând fi folosite doar pe teritoriul României.

„Voucherele de vacanţă au intrat în linie dreaptă. Săptămâna viitoare, Ministerul Turismului o să le acorde tuturor angajaţilor. Este un ajutor extrem de important atât pentru oameni, dar şi pentru turismul din România. Aceste vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare persoană, se pot cheltui doar pe teritoriul României”, a menţionat ministrul Turismului. Potrivit legii, salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei.

Acordarea voucherelor se face în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie, în bugetele proprii aprobate fiecărui ordonator de credite. Prin urmare, o familie în care ambii soți sunt bugetari, va putea pleca într-o vacanță în una din destinațiile turistice aflate pe LISTA Ministerului Turismului, având un buget total de aproape 3.000 de lei pentru cazare și masă în cele peste 2.800 de destinații turistice din 449 localități.

Leave a Comment