S-a dat startul la mărţişoare

S-a dat startul la mărţişoare

Comercianţii de sezon şi-au stabilit, începând de astăzi, tarabele din municipiu unde vor vinde mărţişoare şi flori pentru luna martie. Până în prezent, zeci de persoane au depus cereri pentru eliberarea de autorizaţii ca să vândă mărţisoare pe raza municipiului Zalău.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, ne-a declarat că dintre autorizaţiile eliberate, o parte sunt pentru vânzare de mărţişoare, iar o parte flori. În această perioadă, au fost depuse 22 de cereri pentru vânzare de mărţişoare felicitările şi produsele specifice pentru luna martie şi 14 cereri pentru vânzare de flori. Comercianţii vor avea dreptul să desfăşoare acte de comerţ stradal începând din data de 21 februarie şi până în data de 8 martie, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Potrivit sursei menţionate, comercianţii trebuie să plătească o taxă zilnică pentru utilizarea temporară a locurilor publice, între 2,5 şi 4 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă.

Cei interesaţi vor putea achiziţiona talismanele primăverii din staţia de autobuz Silvania, Centrul pentru Promovarea Culturii, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, la intrare în fosta Piaţă Agroalimentară, pe platoul din faţa Prefecturii Sălaj, la troiţă, în zonele Perla şi Uz Casnic, lângă Şcoala Generală nr. 1, în staţiile de autobuz Astralis şi la Spitalul Judeeţean, în cartierul Simion Bărnuţiu – bloc A4 şi în cartierul Brădet – magazin Codiflor.

Leave a Comment