Restricții de circulație în Zalău, impuse de marșul angajaților de la TenarisSilcotub  

Sindicatul „Metalurgistul”  Silcotub Zalău organizează, marți, o adunare publică constând în efectuarea unui marș de protest. Astfel, în data de 31 iulie 2018, între orele 15:30 – 19:00, va avea loc deplasarea participanților la marș, de la poarta de intrare a multinaționalei TenarisSilcotub Zalău situată pe bulevardul Mihai Viteazul nr. 93, până în Piața 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură). Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acțiunii, Biroul Rutier Zalău și Poliția Locală Zalău vor dirija circulația rutieră și vor asigura deplasarea participanților pe o singură bandă a sensului de mers gară – centru. “Defilarea participanților se va face individual, cu respectarea regulilor de circulație rutieră și pietonală”, a anunțat Primăria municipiului Zalău într-un comunicat remis presei, luni.

Reamintim că salariaţii TenarisSilcotub ies în stradă pentru a protesta faţă de refuzul conducerii companiei de a le oferi majorările salariale cerute. Acţiunea la care se estimează că vor participa 300 de angajaţi va debuta la ora 15.30, în faţa fabricii de ţevi de la Zalău, de unde protestatarii vor porni în marş spre centrul municipiului. Pe platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj, angajaţii vor lua parte la un miting.

Pe traseu, ei vor purta pancarte cu mesaje adresate angajatorului, guvernanţilor, dar şi celorlalţi lucrători de pe platforma industrială şi vor scanda diferite lozinci.

“Avem două revendicări majore: deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă, prin modificarea Legii 62/2011, a dialogului social, iar angajatorul TenarisSilcotub Zalău să recunoască condiţiile de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor”,

ne-a declarat liderul Sindicatului “Metalurgistul” din fabrică, Alexandru Rus.
Potrivit acestuia, în cazul în care vocile le vor fi ignorate, în 5 august, vor organiza un nou miting, tot pe platou, la care vor participa nu doar lucrătorii, ci şi membrii familiilor acestora. “Va fi un protest al marii familii sindicale a metalurgiştilor din Silcotub”, a mai spus Rus.

 

 

2 Thoughts to “Restricții de circulație în Zalău, impuse de marșul angajaților de la TenarisSilcotub  ”

  1. Nu!

    Nu va mai lasat prostiti si umiliti! Sclavie se nuneste. O multinationala ca asta, unde muncesti de nu mai apici pensia, sa dea salarii de 1.300 de lei? Afara cu ei! Sa se care dracului de aici, impostori si mincinosi! Nu le este rusine? Si fara ei tot asa ne este, stati linistiti. Mergeti afara si daca tot va pubeti sanatatea in pericol macar castigati 2000 de euro pe luna, nu 300! Gata cu batjocura! ???

  2. Anonim

    nu multinationala este problema,ci lingaii romani pusi sa intimideze.Si acum cind nu au forta de munca si lucreaza cu pensionari,ameninta tinerii ca ii da afara,ex.Cimpoies,Morent.
    Sa lucreze ei pe salar de incadrare min.pe economie sa vada cum este.

Leave a Comment