Relație de concubinaj încheiată cu scandal. Și-a agresat iubita și s-a ales cu ordin de restricție

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din localitatea Sutoru, comuna Zimbor, a primit din partea polițiștilor un ordin de restricție fața de concubina sa. Și asta după ce femeia, agresată de acesta, a apelat numărul de urgență 112 și a cerut sprijin. Polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului s-au deplasat la fața locului, iar față de abuzator au emis un ordinul. „În cauză, polițiștii Secției nr.2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente”, au prezentat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Sesizați prin apel 112 actele de violență domestică!

Pe această cale reprezentanții IPJ Sălaj vin cu o serie de sfaturi pentru cei aflați în astfel de situații. Sesizați prin apel 112 actele de violență domestică, cereți sprijin și ajutor! Violenţa domestică reprezintă un tipar de comportament folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener apropiat, intim. Se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări cu acțiuni care influențează o altă persoană. Acestea includ orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănesc sau umilesc pe cineva. Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex.

Violența domestică, la ordinea zilei. Anul trecut în Sălaj – sute de sesizări

În cursul anului trecut în domeniul violenței domestice au fost sesizate peste 330 de infracțiuni. Dintre acestea 184 au fost în mediul urban şi 152 în mediul rural, efectivele de ordine publică intervenind la 5.775 de solicitări prin serviciul de urgență 112. De asemenea, în anul 2022, poliţiştii au emis 98 de ordine de protecție provizorii, 40 în mediul urban și 58 în mediul rural, dintre care 77 au fost confirmate de procuror, iar 21 infirmate. Dintre cele 98 de ordine de protecție provizorii, 40 au fost transformate de către instanță în ordine de protecție.

foto cu caracter informativ

Leave a Comment