Registrul matricol unic, in faza finala

Registrul matricol unic este in faza finala, astfel incat, de la 1 octombrie, toti studentii inscrisi in primul an la universitatile de stat si private vor fi inregistrati in aceasta baza de date nationala. Potrivit Ministerului Educatiei, mai sunt de finalizat anumite detalii, cum ar fi natura informatiilor despre fiecare student, care vor fi introduse baza de date. De asemenea, este in pregatire un ordin de ministru prin care tuturor universitatilor li se va solicita lista studentilor inscrisi in primul an de studii in 2009-2010. De altfel, in aceasta perioada, programul va functiona experimental, iar incepand din octombrie 2010 va fi complet operational.

Registrul matricol unic va putea fi folosit pentru analize si statistici legate de studenti si programe de studii, dar se va putea tine si un control strict al diplomelor emise. De asemenea, Registrul matricol unic, in care sa apara toti studentii din facultatile acreditate, va fi o solutie la problema diplomelor ilegale, in conditiile in care, pana acum, diplomele cu antetul ministerului se dadeau fara niciun control.

Altfel spus, Registrul matricol unic va fi o baza de date cu toti studentii care, fiind inscrisi la facultati acreditate, ar urma sa obtina, legal, diploma de licenta.

Alte articole

Leave a Comment