RAR Sălaj funcționează după programul normal. Cei programați trebuie să se prezinte la efectuarea ITP

Șoferii care sunt programați la ITP (Inspecția Tehnică Periodică) în această perioadă, trebuie să meargă la sediul RAR, chiar dacă, spun mulți, sunt puși în fața unei dificultăți fiindcă prelungirea ITP-ului mașinii nu figurează printre cele zece motive din declarația ce trebuie completată de oricine vrea să părăsească domiciliul. RAR a decis, în 18 martie, extinderea valabilității certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto. “Având în vedere situația specială existentă, în vederea limitării deplasărilor și a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP și a conducătorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioadă de 3 luni”, se precizează în comunicatul publicat pe pagina oficială a RAR. Inspecțiile tehnice ITP nu se prelungesc, însă, în această perioadă, iar în cazul în care această inspecție a expirat, este necesară efectuarea unei noi inspecții, cu programare. Programările inițiale rămân, de asemenea, valabile. Revenind la problema de mai sus, mulți dintre cei cei care merg la programarea făcută la RAR sau la un atelier autorizat au spus că ar putea risca să fie amendați, însă acest lucru nu se va întâmpla dacă șoferul va arăta polițistului certificatul care expiră și programarea, fiind în situația de a circula cu o mașină care pune în pericol siguranța traficului rutier în cazul în care nu s-ar prezenta la RAR. Registrul Auto Român filiala Sălaj funcționează în această perioadă după programul normal iar toate programările efectuate online rămân valabile. În concluzie, toți conducătorii auto trebuie să știe că Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) nu se prelungește conform derogării prevăzute la Art. 14 din DECRET nr. 195 din 16 martie 2020. Pentru ITP nu se aplică derogarea prevăzută la Art. 14 din decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României și anume nu se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă. În acest sens, Registrul Auto Român lucrează în regim normal și vehiculele se pot programa pentru ITP ca până acum online, inclusiv în județul Sălaj. Singura derogare făcută de RAR, așa cum am specificat, se referă la „extinderea valabilitații certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni.

Foto cu caracter informativ

 

 

4 Thoughts to “RAR Sălaj funcționează după programul normal. Cei programați trebuie să se prezinte la efectuarea ITP”

 1. Astia de la RAR, traiesc pe alta lume,

  sunt cu doua perechi de …oaie…
  Toata lumea prelungeste valabilitatea actelor care expria in aceasta perioada, berbe
  cii astia nu…

 2. Bai RAR, te pui cu ordonanta militara nr.3

  Motivele deplasarii sunt exprese si limitate la 10 si atat. Mersul la statia ITP sau RAR nu e unul dintre ele. Sau mai nou RAR da si ordonante militare?! Daca ma opreste politia sau armata platiti voi amenda?!

  1. Florin

   Puteti merge linistit la RAR mentionând pe declaratia pe propria raspundere, la ultima rubrica (special trecuta in declaratie) intitulata „Deplasarea pentru rezolvarea urmatoarei situatii urgente” ca va deplasati la RAR pentru ca sunteti programat la ITP. Fiind o problema de siguranta in trafic, niciun politist nu va poate amenda pentru asa ceva. Multa sanatate!

 3. Pt Florin

  Aveti modelul vechi de declaratie. Incepand cu ieri, 26 martie, a aparut un nou model in care cazurile de deplasare sunt exprimate clar. Nu se mai lasa nimic la latitudinea declarantului, deci rubrica „Deplasarea pentru rezolvarea urmatoarei situatii urgente” nu mai apare. Puteti incerca la ghici, dar sunteti la mana organului.

Leave a Comment