RALUCA TURCAN: „Indexarea pensiilor este imposibil de realizat de la 1 decembrie”

Pensiile nu pot fi indexate de la 1 decembrie, spune ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că indexarea prevăzută de lege va avea loc de la 1 ianuarie 2022, potrivit Digi24.

Pensiile vor creşte cu un procent cuprins între 6 şi 12%, în funcţie de buget.

„O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie.

De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da?

Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie.

Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro.

Raluca Turcan a menţionat că indexarea pensiilor „nu reduce din inechităţi” şi că diferenţele dintre pensiile primite de oameni vor fi reduse prin adoptarea unei legi a pensiilor.

Ea a afirmat că în al doilea trimestru al anului viitor va fi „o primă prezentare” a legii pensiilor, iar la finalul anului 2022 proiectul de act normativ va fi transmis Parlamentului, conform negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “RALUCA TURCAN: „Indexarea pensiilor este imposibil de realizat de la 1 decembrie””

  1. Nicolae Lapos

    O târfă le dă drepturi sau își bate joc de oamenii care au trudit și au răbdat foame pentru demnitatea acestui popor!Rușine fanarioților vaccinați în beneficiul stăpânilor de sclavi!!!

  2. Anonim

    Aha, deci s-a găsit motivul să nu se majoreze pensiile de la 1 dec, s-au tipărit deja cupoanele. Oiță țurcana, inechitățile de la pensii se rezolvaă cu aplicarea actualei legi a pensiilor numai că voi liberalii nu vreți să o aplicați deși ați votat-o . Aruncați petarde cu o nouă lege !

Leave a Comment