Rafinaria Petrolsub – in faliment

Rafinaria Petrolsub - in faliment

Societatea Petrolsub SA din Suplacu de Barcau, care detine rafinaria Petrolsub, a intrat in faliment, in urma unei decizii a Tribunalului Bihor. Conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti de catre compania Euroconsult – lichidatorul firmei -, comunicat citat de Hotnews, creditorii pot depune cereri de recuperare a datoriilor pana la 24 aprilie 2007. Pana in 15 mai 2007 va fi incheiata verificarea creantelor. Conform societatii de brokeraj Prime Transaction, Petrolsub SA a fost infiintata in 1990, prin reorganizarea Rafinariei ICrisanaI, care la randul ei a fost infiintata in 1967. Unul dintre actonarii semnificativi ai societatii a fost SC EuroHouse 2000 SRL, o firma despre care presa a scris in nenumarate randuri ca este controlata de Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, mai mentioneaza sursa citata.

In 2006, rafinaria avea datorii de 120-140 milioane de lei. Cel mai important creditor al Petrolsub era Petrom, companie careia unitatea de procesare a titeiului ii datora aproape 110 mililioane lei. De asemenea, firma avea datorii catre salariati si catre Ministerul Finantelor Publice. Petrolsub producea combustibil lichid usor, motorina, bitum si pacura pentru asfalt.

De falimentul rafinariei vor IbeneficiaI si zeci de salajeni care au lucrat la rafinarie, locuitori ai comunelor din apropierea localitatii Suplacu de Barcau.

Leave a Comment