Publicaţie de propagandă extremistă, distribuită în incinta TNB

Conducerea Teatrului Naţional Bucureşti va declanşa o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuirea neautorizată de materiale în incinta TNB, după ce o publicaţie – denunţată public ca fiind de propagandă extremistă – a fost împărţită publicului la Sala Studio a instituţiei, anunţă ministrul culturii, Lucian Romşcanu, conform digi24.ro.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav. Nu putem tolera ca o instituţie-simbol de cultură a României (şi nicio instituţie a Ministerului Culturii) să devină spaţiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conţinutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, a scris, astăzi, pe Facebook, ministrul Lucian Romaşcanu.

Deputatul USR Iulian Bulai îi ceruse astăzi ministrului culturii demiterea directorului interimar al TNB, „în contextul în care există tot mai multe dovezi că reputata instituţie de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă prorusă”.

„Teatrul Naţional nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda. Cam 500 de spectatori ai Teatrului Naţional Bucureşti au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă, revanşardă, rasistă şi antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea». Care să «acompanieze» monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului. La intrarea în sală erau împărţite alte exemplare din aceeaşi fiţuică extremistă. Aştept de la administraţia Teatrului Naţional explicaţii privind distribuţia acelei publicaţii de propagandă într-o instituţie publică, sub ochii angajaţilor TNB, ai directorului interimar şi ai unui membru al Consiliului Artistic. Aştept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeaşi viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai într-o postare pe Facebook.

În „colegiul de redactie” al revistei „Certitudinea”, care îl are drept „coordonator moral şi spiritual” pe Mihai Eminescu, sunt trecute nume consacrate din clasicii literaturii române (Caragiale, Alecsandri, Coşbuc etc.), iar printre „colaboratori” se numără Dan Puric, Dorel Vişan, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru.

Tot într-o postare pe Facebook, actriţa Ada Galeş îl interpelează pe ministrul Lucian Romaşcanu: „Cum e posibil ca într-o instituţie EUROPEANĂ să se facă propagandă anti-UE şi legionară”? Ministrul Lucian Romaşcanu îi răspunde într-un comentariu: „Mâine se va face anchetă internă şi plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers”.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Publicaţie de propagandă extremistă, distribuită în incinta TNB”

  1. […] Conducerea Teatrului Naţional Bucureşti va declanşa o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuirea neautorizată de materiale în incinta TNB, după ce o publicaţie – denunţată public ca fiind de propagandă extremistă – a fost împărţită publicului la Sala Studio a instituţiei, anunţă ministrul culturii, Lucian Romşcanu, conform digi24.ro. „În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB.…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment