Proprietarii de localuri trebuie să obțină autorizaţiile de la ISU în cel mai scurt timp

Proprietarii de localuri sunt obligaţi să obţină avizele de securitate la incendiu până cel târziu în 30 iunie. Reamintim că, printr-un proiect aprobat de Parlament, acest termen limită a fost amânat din nou, până în 30 septembrie, însă legea nu a fost încă promulgată.

Proprietarii de firme care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu riscă închiderea afacerilor. ISU poate sigila localurile care nu au aceste avize.

OG 17/2016 a intrat în vigoare la sfârşitul lunii august 2016. Aceasta prevede că amenajările şi construcţiile care funcţionează în prezent fără a deţine o autorizaţie de securitate la incendiu au obligaţia obţinerii acestui document până cel târziu la 30 iunie 2017 (în condițiile în care termenul inițial a fost 31 decembrie 2016). Apoi, proiectul adoptat ulterior în Parlament a dat un nou termen, 30 septembrie 2017.

Cei care vor avea depusă, la 30 septembrie 2017, documentația necesară obținerii autorizației de securitate la incendiu vor fi păsuiți de amenzile prevăzute de lege pentru nedeținerea documentului, cu condiția să se conformeze până la finalul anului în curs.

În motivarea amendamentelor propuse, deputații arată că acordarea unui nou răgaz vine în sprijinul celor care vor să intre în legalitate, dar care au depus documentația necesară obținerii documentului cu întârziere, din diverse motive. În plus, „s-a ținut cont și de supraaglomerarea inspectoratelor pentru situații de urgență, unde au ajuns foarte multe documente, iar personalul abilitat cu verificarea lor este prea puțin”.

Legea trebuie promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, pentru a intra în vigoare.

Alte articole

Leave a Comment