Program prelungit pentru schimbarea buletinelor

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu drept de vot, care nu pot să-şi exercite dreptul din cauza actelor de identitate cu termenul de valabilitate expirat, ghişeele Serviciului Evidenţa Persoanelor, din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, îşi vor extinde programul de lucru cu publicul, în zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv 1 şi 2 noiembrie 2014.

 

Astfel, sâmbătă, 1 noiembrie 2014 în intervalul orar 8-14 se vor prelua cererile şi se vor elibera actele de identitate pentru persoanele care şi-au depus cererile până în data de 30 octombrie, inclusiv, iar duminică, 2 octombrie, în ziua alegerilor prezidenţiale, în intervalul orar 8 – 21 se eliberează actele de identitate pentru persoanele care şi-au depus cererile până în data de 1 noiembrie 2014, inclusiv. Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al Primăriei Municipiului Zalău, preluarea cererilor la ghişeu, respectiv eliberarea actelor de identitate se realizează numai cu prevederile legale. Astfel, pentru eliberarea unui act de identitate solicitantul va trebui să prezinte la ghişeul serviciului mai multe documente, respectiv: cerere, certificatul de naştere şi certificat de căsătorie dacă este cazul, în original şi copie; hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, în original şi copie, dacă este cazul; certificatul de deces al soţului sau al soţiei dacă este cazul; documentul cu care face dovada adresei de domiciliu, în original şi copie; carte de alegător în original şi dovada achitării taxei în valoare de 12 le, care se poate plăti la Serviciului Taxe şi Impozite Locale a Primăriei Municipiului Zalău sau la CEC. De asemenea, în cazul în care care locuinţa este proprietatea altei persoane, la Serviciul Evidenţa Persoanelor este obligatorie prezenţa proprietarului locuinţei, care va avea asupra sa actul de identitate şi actul care atestă dreptul de proprietate. În cazul furtului solicitantul eliberării unui nou act de identitate trebuie să deţină o dovadă de la poliţie din care să rezulte că s-a reclamat furtul.
În prezent, din evidenţele Serviciului Public Comunitar Evidenţa Persoanelor rezultă că peste 1.600 de locuitori ai Municipiului Zalău au actele de identitate expirate, iar exercitarea dreptului la vot se poate realiza doar în baza unui act de identitate valabil.

Alte articole

One Thought to “Program prelungit pentru schimbarea buletinelor”

  1. nik

    Se pot elibera si in 24 h,? Deci se poate ,Pentru un buletin esti tinut de regula 7-10 zile in restul perioadei,Daca se pot in 24 ore pentru interes national de ce nu se pot elibera si ptr, interes personal in 24 h?

Leave a Comment