Proces incheiat cu batai pe scarile Tribunalului Salaj

Proces incheiat cu batai pe scarile Tribunalului SalajSase persoane din judetul Salaj, cu varste cuprinse intre 20 si 52 de ani, s-au ales cu dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor flagrante de incaierare si ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce luni dupa-amiaza s-au luat la bataie pe scarile si in fata Tribunalului Salaj. Jandarmii care asigurau paza institutiei nu au facut fata batausilor, solicitand ajutorul unui echipaj de interventie al Jandarmeriei Salaj.

Ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Cristian Bolfa, a declarat ca incindetul s-a petrecut luni, in jurul orelor 14, jandarmii care asigurau paza si protectia Tribunalului Salaj au intervenit pentru aplanarea unui scandal iscat intre mai multe persoane, care s-au incaierat pe scarile din fata Tribunalului si in intersectia strazilor Tudor Vladimirescu si Kossuth Lajos din municipiul Zalau. Pentru restabilirea ordinii si linistii publice, la fata locului s-a deplasat si un echipaj de interventie de la sediul Jandarmeriei Salaj. Zece persoane au fost conduse la sediul unitatii pentru stabilirea imprejurarilor in care au fost comise faptele, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, in urma cercetarilor efectuate, jandarmii au constatat ca scandalul s-a produs in urma unor nemultumiri pe care persoanele implicate le-au avut in legatura cu o cauza aflata pe rolul instantei.

Pentru trei persoane din localitatea Dersida, doua in varsta de 20 si respectiv 44 de ani, si alte trei din localitatea Pusta Vale, de 50, 52 si 47 de ani, jandarmii au intocmit actele de constatare a infractiunilor flagrante de incaierare si ultraj contra bunelor moravuri, fapte prevazute si sanctionate de articolele 322 si 321 din Cod Penal, a adaugat Cristian Bolfa. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Alte articole

Leave a Comment