Primul sălăjean în cătușe pentru părăsirea repetată a carantinei

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Zalău,  sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, continuă cercetările într-un dosar penal privind două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, fapte comise în perioada martie-aprilie a.c.  Bănuit de comiterea faptelor este un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj. Cel în cauză a fost reținut și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în vederea  luării unei măsuri preventive. Din cercetări a reieșit că tânărul s-a întors din Regatul Unit al Marii Britanii la data de 18 martie  și a  fost izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Cel în cauză nu a respectat măsura, fiind depistat de polițiști în centrul municipiului Zalău, în data de 27 martie, motiv pentru care a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile (27 martie -10 aprilie). O zi mai târziu (28 martie), tânărul a părăsit centrul de carantină, fiind identificat de polițiști la o locuință din municipiul Zalău și plasat din nou în carantină pentru 14 zile ( 28 martie -11 aprilie). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. În 10 aprilie acesta a părăsit din nou centrul de carantină, fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău.  Față de tânăr s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea a două infracțiuni de Zădărnicire a combaterii bolilor. În baza ordonanței de reținere emisă de polițiști, cel în cauză a fost reținut luni, 13 aprilie și dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar mâine va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în vederea luării unei măsuri preventive. Autoritățile fac precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Foto cu caracter informativ

Alte articole

6 Thoughts to “Primul sălăjean în cătușe pentru părăsirea repetată a carantinei”

 1. Anonim

  Dar autorii operatiunii ,, sparanghelul,, cand si cine ii cerceteaza???

 2. Anonim

  Du te ma cu sparanghelul tau !Nu ai somn ?de te framanta atata sparanghelul.

 3. Anonim

  un nume nu e poate?poate vrem si noi,aia ce-om scapa de virusurile imprastiate de el,(de-om scapa ) sa-i fu.em niste picioare-n cur.Secretismul asta nu foloseste nimanui.
  P.S. Nu cumva e unul cu un Mercedes alb de GB?Nu de alta, dar l-am vazut de mai multe ori din balcon cum se dadea mare pe Clujului.Bineinteles cu telefonul la ureche intotdeauna.

 4. Anonim

  Nenorocirile vin cand legea nu se respectă. Vii din Italia si Spania dupa o cursa cu tirul – stai dracului in izolare 14 zile, nu umbla ca nenorocitul prin tot Zalăul! Din pacate, prea puțini respectă si prea putini sunt verificați de autorități și asta duce inevitabil la răspândirea Corona! Stati, ma, in case!

 5. Anonim

  Romani „stati linistiti la locurile voastre ” , caci marea „actiune ” de ieri (9.04) de pe aeroportul Cluj , demonstreaza fara nici un dubiu ca ROM-manelia este colonia Germaniei . „Actiunea ” organizata militareste , a fost avizata/aprobata de cel mai inalt (ca functie si nu numai!) reprezentant al Germaniei in colonia ROM-manelia , iar toate slugile au tacut malc . Sa se miste mii de oameni din toata tara unii din zone in carantina pana la Cluj , inghesuiti in sute de masini , care sa treaca de sute de filtre ale bravei noastre politii , jandarmerii, armate fara ca nimeni sa fie oprit ,este cea mai mare „minune ” din istoria tarii , savarsita de oamenii statului paralel/subteran condus de „capo di tutti capi ” ??!! Asa ca nu mai cautati degeaba pe nimeni din cei vinovati de la cel mai inalt nivel , adevaratii vinovati nu vor pati NIMIC , doar comandantul aeroporului e pe post de acarul Paun , caci asa e in „Romania Normala ” , condusa de niste (a)normali !!

 6. Anonim

  13:08 Mai Ciolacule !Iara esti la comentarii ? postac rosu bugetar ce esti .Nu cumva ,in tipul programului ,ar trebui sa muncesti pentru bunul mers al institutiei bugetare in care lucrezi ?Sau ti se pare ca stam asa de bine la capitolul combatere Covid 19?

Leave a Comment