Primim la redacție

O problemă ridicată de mai multe ori de locuitorii municipiului este cea legată de felul în care sunt parcate, la capăt de linie, autobuzele și microbuzele operatorului local de transport. Deși există o parcare cu mai multe locuri situată la intrarea/ieșirea din municipiu, pe strada Gheorghe Doja – care este, de altfel, un drum european, o parcare laterală care nu încurcă traficul din zonă, însă mulți dintre șoferi “înșiră” autobuzele și microbuzele pe marginea drumului, pe ambele părți, cauzând perturbări ale traficului și devenind un potențial pericol pentru ceilalți conducători auto, bicicliști care urcă ori coboară pe acest drum European, dar și în cazul pietonilor care traversează și nu se mai pot asigura corespunzător având vizibilitate zero. Toată porțiunea de drum, mai ales în zona supermarketului Penny dar mai ales lângă dispecerat, este în permanență ocupată de mijloace de transport care staționează nu doar câțteva minute, până la plecarea în cursă, ci sunt uneori lăsate chiar mai multe ore acolo. Este necesar ca atât șoferii, cât și autoritățile, să înțeleagă pericolele la care sunt expuși ceilalți participanți la trafic da rși faptul că marginea unui drum European, atât de circulat, nu poate fi un loc de staționare ori parcare, cu atât mai mult cu cât există o parcare spațioasă destinată mijloacelor de transport în comun, în această zonă.
“Mă numesc Cosmin B. și locuiesc în cartierul Bradet din Zalău. Luni, 1 iulie în jurul orei 20, parcarea din capătul liniei (operatorului de transport municipal, nota redacției) era ocupata de un singur autobuz și inainte, și după intrarea pe strada Vânătorilor stăteau parcate două autobuze pe strada obturând vizibilitatea celor care veneau de pe strada Vânătorilor în strada Gheorghe Doja. De asemenea, un microbuz era parcat în fața biroului de bilete (dispeceratul) din Brădet, care și aceste obtura vizibilitatea șoferilor ce veneau de pe strada Pictor Ioan Sima să intre pe strada Gheorghe Doja și parcarea de la capătul liniei era aproape goală. S-au întâmplat accidente în aceste zone din cauza acestor șoferi de autobus care parchează în strada obturând vizibilitatea altor participanți la trafic, pur si simplu este inadmisibil. Primăria a făcut aceea parcare de la capăt de linie special pentru această necesitate, dar pe șoferii de autobuze nu îi interesează.”
M. S.

Alte articole

One Thought to “Primim la redacție”

  1. Anonim

    Exact asa se intamla.Si eu ma lovesc zilnic de aceste situatii la iesirea de pe Vanatorilor si pictor Ioan Sima mai ales daca vrei sa virez la stanga.Inteleg ca autobuzele au prioritate la iesirile din statii dar unii dintre soferi abuzeaza de acest drept si se comporta de parca ar invarti globul pammantesc in loc de volan.

Leave a Comment