Primarul Radu Căpîlnașiu aruncă bomba: ”Anul acesta nu vor avea loc Zilele Zalăului!”

Ședință cu mult scandal și momente penibile, luni, în cadrul Consiliului Local Zalău. Parteneriatul cu o firmă privată pentru organizarea Zilelor Zalăului nu a trecut de Consiliul Local. Aleșii nu au fost de acord cu organizarea manifestărilor timp de patru zile, în centrul orașului.
Inițial, viceprimarul Daniela Coța, președintele Comisiei de Învățământ – Cultură a spus că ”perioada este prea mare”. Cum era de aşteptat, părerea aceasteia a fost împărtăşită de către consilierii pedeliști. ”Și anul trecut am avut un proiect similar și spuneam că ar trebui o procedură de achiziție publică. Cerem ca locația de organizare să fie parcarea din spatele Primăriei și reducerea la trei zile a evenimentului, pentru că e prea mult să blochezi patru zile artera principală a orașului. Să nu uităm că în acea perioadă se vor reabilita și blocurile de pe bulevard, iar în două părți va fi șantier și pe mijloc copii”, a spus Claudiu Bîrsan. În replică, primarul Radu Căpîlnașiu a declarat că procedura prin care s-a stabilit firma organizatoare este perfect legală, iar disconfortul este inevitabil, mai ales că ”parcarea din spatele Primăriei nu ar face față la 30.000 de oameni”. Totuși, primarul a fost de acord cu organizarea Zilelor Zalăului timp de trei zile.
A urmat votarea propunerii făcute de consilierii PDL, de mutare a locației în zona Platoului de marmură – Strada Unirii – Parcare Primărie. Au votat „pentru” consilierii PDL, PSD și PP-DD, mai puțin Otto Haller. În tot acest timp, în sala de ședințe era o hababură generalizată, culminând cu bâlbâielile președintelui de ședință, Crișan Dana, depășită de situaţie în mai multe rânduri.
Potrivit secretarului Stelian Potroviță, pentru ca propunerea de modificare a locației să treacă, era nevoie de 14 voturi, reprezentând două treimi din Consiliu. Prin urmare, propunerea nu a fost adoptată. Primarul i-a avertizat, totodată, pe consilierii municipali că partenerul privat nu va accepta altă locație.
La votul privind acordul de colaborare cu o firmă privată pentru organizarea Zilelor Zalăului, proiectul a fost respins pentru că nu a strâns suficiente voturi. PSD, PDL și PP-DD, dar și o parte din consilierii PNL, au votat împotrivă ori s-au abținut. ”Anunț public că în acest an nu vor avea loc Zilele Cetății, ci doar Festivalul Roman”, le-a transmis Căpîlnașiu consilierilor locali, pe care i-a rugat să facă o comisie care să negocieze cu o altă firmă privată dacă mai doresc organizarea evenimentului. Pentru Festivalul Roman Zalău – Porolissum, în bugetul pe 2014 a fost prevăzută suma de 200.000 de lei.

Voltaj, Iris și Bere Gratis trebuiau să concerteze la Zalău
Acordul de colaborare între Primăria Zalău și agentul economic privat prevedea organizarea Zilelor Cetății timp de patru zile, în perioada 24 – 27 iulie, pe tronsonul bloc Perla – magazin Silvania și pe platoul din fața Prefecturii. În schimbul acordării acestui areal, unde urmau să fie poziționați comercianții, firma organizatoare se angaja să aducă la Zalău câteva trupe de muzică românească, precum Voltaj, Iris sau Bere Gratis, să suporte în întregime costurile organizării evenimentului și să asigure premii pentru competițiile sportive. În această formulă, Primăria nu cheltuia niciun ban de la bugetul local, în afară de premierea cuplurilor de aur și a olimpicilor.

21 Thoughts to “Primarul Radu Căpîlnașiu aruncă bomba: ”Anul acesta nu vor avea loc Zilele Zalăului!””

 1. andrei

  dar cati bani da casa municipala pentru zilele orasului nu intreaba nimeni?

 2. […] Via: Primarul Radu Căpîlnașiu aruncă bomba: ”Anul acesta nu vor avea loc Zilele Zalăului!” […]

 3. Anonim

  Asta da bomba ,o bomba atomica.Paguba-n ciuperci .

 4. nu conteaza

  Sa le fie rusine!!!

 5. Ciulin A/mprostescu

  Dracu sa-i ia cu Zilele Z!alaului cu tot!
  O tiganie si o nebunie ordinara menita sa deranjeze fonic si fizic locuitorii din zona!
  Cui trebe zile d-astea manelistice sa mearga frate la Chicago si sa ramana acolo!
  Felicitari doamnei Cota si celor care au votat impotriva imbecilitatii acesteia!
  Du-te frate si tine-ti zilele zalaului la tine-n ograda mai bade,daca-ti place atat de mult vanzoleala!
  Mai bine s-ar ocupa de treburi serioase si de curatenia drumurilor si starea lor aia de le plac manelele si zilele mamii lor!

 6. voicu

  in perioada ceausista zilele zalaului se tineau la POPASUL ROMANILOR sub denumirea de : ECOURI MESESENE de ce nu ar putea sa continuie si acuma ?

 7. Anonim

  in sfarsit se termina tigania
  de nu s-ar razgandi

 8. Anonim

  Il ajunge Capilnasiu pe primarul de Meseseni la inchisoare, pe la zilele Zalaului si nu mai trebuie sa le tina…

 9. George

  Noi sa fim sanatosi.

 10. Anonim

  s-au inmultit spuradeii acolo aloca el banii salut zilele zalaului,,,ni fomica ham ham,,,ca ne-am inmultit ca iepurii!cand merg in oras am impresia ca e on orasel din india,dai de ei fara sa vrei cersesc si nimeni nu i-a nici o masura rusiiine!

 11. Anonim

  in sfarsit o veste buna

 12. Anonim

  felicitari Radu , sa se termine cu tigania

  1. Adtian Tricasse

   Felicit-o pe Cotza si pe cei care au votat impotriva Zilelor mamii lui……nu pe Radu!
   Raducu tau,ca io sigur nu l-am ales niciodata,s-a maniat ca aia nu vor tiganie in centru si i-a amenintat ca daca nu vor cum vrea el si interesu lui,n-o sa mai faca zilele deloc!
   .Asta-i taina!
   Deci,sa ramana raducu suparat si sa le tina cand l-oi chema eu indarapt de la Zilele din Chicago,cand s-a mai duce!
   Felicitari consilierilor care au votat tigania cu NU!
   felicitari Doamna Cotza!

 13. Andreas

  URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In sfarsit un an fara tziganie !!!!!!!!!!!!!!! Cea mai buna veste de anul asta pana acum.

 14. Andreas

  Solicit redactiei MS sa initieze pe site un sondaj de opinie din care sa reiasa optiunea zalauanilor privind oportunitatea organizarii in continuare a zilelor Zalaului, dupa tiparul editiilor precedente. Multumesc anticipat.

 15. Anonim

  N-a mai mirosi a pisalau tot centrul.F.B.

 16. Anonim

  sa le fie rusine la cota si la ceilalti care nu au vrut sa fie zilele orasului,in zalau si astea de la pdl sa mearga linga turcas la simleu de zilele orasului simlei sa le fie rusine ca nu avem unde sa iesim si noi zalauani cateva zile rusine cota si pdl

  1. Anonim

   Da iesiti la pascut pe Meses daca va arde de tambalau. Urlati si beti acolo pina va pisati pe voi!

 17. Anonim

  hi hi ! si unde o sa se mai pise toti betivi? pe primarie? pai daca se face in spatele primariei si se pise toti pe ea, pe primarie, atunci o sa vedem adevarata fata a primariei din zalau = o buda plina de pisat si rahat. pacat ca o sarbatore frumoasa a fost transformata de organizatori, primarie si o firma privata, intr-o TIGANIADA ! Pacat ca nu au iesit in public si organizatorii sa va spuna ce profit frumusel s-a obtinut anul trecut de persoana care a organizat Zilele Zalaului, si mai ales modul de impartire a banilor. Tota aceasta sarbatoare a devenit o afacere foarte profita ile pentru cateva peroane si paguboasa pentru zalauani, caci ei platesc pana la urma toata distrugerea si mizeria, din centrul orasului.

 18. Anonim

  ha ha ha daca rromii vor sari pe primar ca nu il mai voteaza sa vedeti ce va tine el zilele zalaului,inca nu v-ati dat seama ca deja ei ne conduc si au mai multe drepturi?asa si trebuie sa-i urce in cap!

 19. criss

  macar daca aduceati concerte Rock era perfect de-acord dar cu tiganiile din anii precedenti ii bine ca sa terminat

Leave a Comment