Primăria Zalău va angaja coșari la Citadin: a fost înființat serviciul de coșerit

Situația creată de numărul îngrijorător de mare de incendii provocate de proasta întreținere a coșurilor de fum sau de neîntreținerea și curățarea lor periodică, a făcut ca municipalitatea să se gândească la înființarea unui serviciu special de coșerit, care să funcționeze în cadrul societății Citadin, societate aflată în subordinea Primăriei Zalău. Astfel, o hotărâre în acest sens a fost aprobată în urmă cu câteva zile de către consilierii locali ai municipiului, autoritățile municipale punând la cale acest plan încă de anul trecut.

Concret însă, abia acum acest proiect care va putea veni în sprijinul zălăuanilor care locuiesc la case. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 53/15 februarie 2018 s-a aprobat înființarea serviciului public de coșerit la nivelul municipiului Zalău, precum și atribuirea gestiunii delegate către SC Citadin Zalău SRL. Deocamdată însă, totul este în faza de proiect, însă, cu siguranță, pentru următorul sezon rece zălăuanii își vor putea curăța coșurile de fum prin intermediul sericiilor oferite de Citadin.

Reprezentanții municipiului spun că serviciul va funcționa numai după aprobarea regulamentului, a caietului de sarcini și a tarifelor de prestare a serviciului, care în momentul de față sunt în curs de pregătire. Potrivit ISU Sălaj, cea mai mare parte a incendiilor produse în Zalău, dar și pe raza județului, au avut ca sursă coșurile de fum lăsate necurățate de proprietarii de imobile.

Alte articole

Leave a Comment