Primăria Zalău: măsuri în perioada carantinei

Pe toată perioada de carantină, în municipiul Zalău au fost stabilite o serie de măsuri specifice. Acestea vizează transportul în comun, piețele agroalimentare și protecția populației. Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Zalău în ceea ce privește transportul în comun s-a stabilit: dezinfecția autobuzelor la finalul traseului, pe perioada întregii zile (schimbul 1 și schimbul 2); utilizarea numai a scaunelor și a spațiilor din intervalul autobuzului marcate cu bulină verde, dar și transmiterea de recomandări audio-video, pe monitoarele din autobuze, cu privire la respecatrea măsurilor de protecție în mijloacele de transport în comun. De asemenea, pe toată perioada de caranatină, programul piețelor din municipiu: Complex Agroalimentar Central, Hala Agrolimentară Astralis și Piața Dumbrava Nord va fi de luni până vineri în intervalul orar 7-16, respectiv sâmbătă de la 7 la 14, și va fi realizată  dezinfecția zilnică a piețelor, la finalul programului, dar și dezinfectarea din oră în oră a mânerelor, balustradelor, întrerupătoarelor, ușilor, precum și a suprafețelor expuse și folosite des; se va verifica temperatura la intrarea în piețe; amenajarea unor circuite de intrare-ieșire pe ușile cu deschidere automată și asigurarea respectării măsurilor specifice impuse, de către personalul din cadrul pieței. În vederea respectării distanței fizice, în încinta piețelor va fi permis accesul unui număr de maxim 20 de persoane în același timp. În ceea ce privește protecția populației, pe toată perioada stării de carantină, în municipiul Zalău se vor transmite mesaje audio cu privire la respectarea măsurilor dispuse în perioada de carantinare a municipiului Zalău. De asemenea, au fost transmise adrese agenților economici din municipiu în vederea aplicării și respectării măsurilor de protecție impuse în această perioadă.

4 Thoughts to “Primăria Zalău: măsuri în perioada carantinei”

 1. Anonim

  Să aveți în vedere și faptul că în autobuze se urca și persoane care nu respectă aceste reguli ( ciuturii), ce masuri veți lua împotriva acestora? La intervale de timp să verificați acest aspect prin poliția locală și jandarmeria.

  1. Anonim

   Am mai scris si mai scriu o data:Pe langa ceea ce spune cititorul de mai sus( tiganii nu trebuia sa fie lasati niciodata in autobus. Poate dupa ce se spala si PLATESC DRUMUL).Pe langa asta trebuiesc suspendate temporar abonamentele gratuite ale pensionarilor si elevilor.De transport in siguranta au nevoie in primul rand cei care merg la munca.Aprovizionare se poate face la orice abece de langa bloc.Dar alegerile….

 2. Alex

  Sa înțeleg ca pana acum aceste masuri nu erau aplicate? Era normal si pana acum sa se dezinfecteze aitobuzele dupa fiecare schimb, sa se restricționeze numărul de calatori, sa stea fiecare pe bulinele verzi și în piețe sa se dezinfecteze tot regulat. Si pana acum am fost în pandemie si au fost cazuri în județ. Nu doar acum. Acum avem asa multe cazuri pentru ca DSP-ul doarme… dormind atatia ani acum le vine greu sa se trezeasca la realitate…

 3. Anonim

  ACESTE MASURI TREBUIAU LUATE TOT TIMPUL! DE ASTA AM AJUNS AICI!

Leave a Comment