Primăria Şimleu vrea să schimbe imaginea oraşului

Primăria Şimleu Silvaniei vrea să cheltuie, în acest an, 600.000 de lei pentru reabilitarea termică a unor blocuri din oraş. Septimiu Ţurcaş, edilul de sub Măgura, ne-a declarat că va propune consilierilor locali alocarea acestei sume de la bugetul local, investiţiile în reabilitarea imobilelor urmând să se deruleze printr-un parteneriat între autorităţile locale şi asociaţiile de proprietari.
“Vor avea prioritate asociaţiile de proprietari care vin într-un parteneriat avantajos cu Primăria. Altfel spus, asociaţiile care asigură o contribuţie financiară mare. În plus, voi propune să aibă întâietate blocurile care au deja geamuri termopan, ca să reducem din cheltuielile ce trebuie făcute”, a ţinut să precizeze Ţurcaş.
Potrivit spuselor sale, în momentul de faţă au proiecte întocmite blocurile B-uri din cartierul Stadion, precum şi blocurile A2, A3 şi A4. “În acest an, nu sunt şanse de cofinanţare din partea Guvernului. Vom prelua şi partea Guvernului, dat fiind faptul că există posibilitatea legală să facem asta”, a afirmat Ţurcaş, adăugând că potrivit primelor estimări, suma pe care administraţia locală vrea să o pună la bătaie ar fi suficientă pentru reabilitarea termică a patru blocuri de locuinţe.
În vederea reabilitării faţadelor tuturor blocurilor din Şimleu, autorităţile iau în calcul, pe viitor, accesarea unui credit.
În anul 2010 au fost reabilitate primele blocuri din Şimeu Silvaniei, în cadrul programului guvernamental derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Imobilele se află pe strada Partizanilor, fiind construite în perioada 1950-1990. Valoarea totală a lucrărilor executate la acel moment se apropie de 2,1 milioane de lei, jumătate din sumă fiind finanţată din bugetul de stat, 30 la sută, de la bugetul local, iar diferenţa de 20 la sută, din fondul de reparaţii al asociaţiilor de proprietari. Celor şapte blocuri şi se adaugă cele a căror reabilitare a fost suportată integral din buzunarele proprietarilor.

Alte articole

6 Thoughts to “Primăria Şimleu vrea să schimbe imaginea oraşului”

 1. Anonim

  asta intradevar conteaza pentru cetateni,si pentru mediu .
  izolarea pe langa faptul ca economiseste bani de la proprietarii de apartamente dar se reduce si presiunea pe producerea de energie ceea ce e benefic pentru planeta pamant,in avantajul tuturor.

 2. acasa

  B2 de pe balcesu

 3. DMX

  Mai Septimiu ce dracu faci cu blocurile care strica imaginea orasului ??? de ce nu investesti in blocurile din Partizanilor …sunt blocuri care arata ca dupa razboi …ce faci cu Pusta Vale ? acolo e lumea a 3 a … sau nu te intereseaza..ca nu iti iese si tie ceva ???

 4. PT DMX

  daca tat ti-s ase de draji locatarii de care vorbesti io iti propun sa te muti la ii

 5. Anonim

  se pot izola si casele cu asemenea proiecte?

 6. nelu

  foarte bine ca se investeste si in trotuare!sper sa ajunga si pe strazile din zona crasnei , ca mie mi s-a surpat trotuaru si santu chiar in fata casei si de 3 ani tot astept primaria sa vina sa reabilitezesi degeaba.

Leave a Comment