Prima de casare pentru scoaterea din uz a tractoarelor a fost majorata

Prima de casare pentru scoaterea din uz a tractoarelor a fost majorata

Prima de casare care va fi acordata, prin programul Rabla, pentru tractoare si masini agricole va fi majorata de la maximum 5.000 de lei, limita prevazuta in varianta initiala, la cel mult 17.000 lei, decizie a Guvernului care urmeaza da fie introdusa in proiectul de lege final pentru care isi va asuma raspunderea.

Conform documentului final, suma acordata de stat poate fi de maximum 17.000 de lei, fara ca aceasta sa depaseasca 50 la suta din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi, in cazul persoanelor fizice. Aceeasi suma de 17.000 de lei va putea fi obtinuta si de persoanele juridice, cu conditia ca prima de casare sa nu depaseasca 40 la suta din pretul de achizitie fara TVA al utilajului.

Una dintre cele trei conditii pe care trebuie sa le intruneasca cei care vor sa beneficieze de prima de casare pentru tractoare si utilaje agricole este inscrierea la un producator validat, in vederea achizitionarii unui utilaj nou. De asemenea, solicitantii trebuie sa predea spre casare vehiculul vechi, de cel putin 10 ani, si sa achizitioneze un utilaj nou de la producatorul la care s-au inscris. Suma va fi scazuta din pretul de achizitie a unui tractor nou sau a unei masini agricole autopropulsate noi.

Metodologia de finantare si categoriile de beneficiari pentru Programul de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole vor fi stabilite prin ghidul de finantare al programului, care vor fi elaborate de Administratia Fondului pentru Mediu, si vor fi aprobate prin ordin al ministrului Mediului, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Documentul stabileste ca prima de casare va fi acordata incepand cu 1 ianuarie 2010, data la care se abroga Legea 10/2008 pentru instituirea Programului de stimulare a innoiririi parcului national de tractoare, care prevede aceasta prima de casare de 17.000 lei.

Leave a Comment