Premiul Nobel pentru Pace a fost câştigat de Ales Bialiatski din Belarus şi două organizaţii din Rusia şi Ucraina

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat pentru două organizaţii, una din Rusia, iar cealaltă din Ucraina şi un invidid din Belarus, Ales Bialiatski. Cele două organizaţii câştigătoare sunt The Human Rights Memorial din Rusia şi Center for Civil Liberties din Ucraina.

Toţi cei care au caştigat sunt adversari din Belarus, Rusia si Ucraina ai lui Putin şi Lukasenko care luptă împotriva dictaturii şi regimurilor autoritare.

Volodimir Zelenski a fost propus drept laureat al Premiului Nobel pentru Pace de anul acesta, într-o scrisoare deschisă semnată de mai mulţi europarlamentari şi de alţi lideri politici din lume. Preşedintele ucrainean este favoritul opiniei publice şi al liderilor europeni, cu toate acestea nu a reuşit să câştige Premiul Nobel pentru Pace.

Chiar dacă acordarea premiilor Nobel a luat sfârşit, luni urmează să mai fie acordat încă un premiu pentru Ştiinţe Economice în memoria lui Alfred Nobel.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

 

2 Thoughts to “Premiul Nobel pentru Pace a fost câştigat de Ales Bialiatski din Belarus şi două organizaţii din Rusia şi Ucraina”

  1. Anonim

    Nobelul pt pace se dă pe criterii politice, n-are valoare !

Leave a Comment