Premiu de excelenţă pentru primarul din Şimleu Silvaniei

Septimiu Ţurcaş, edilui oraşului Şimleu Silvaniei, s-a numărat prin laureaţii celei de-a XXV-a ediţii a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, ce a avut loc în perioada 2-4 aprilie, la Bucureşti. Primarul sălăjean a fost răsplătit cu diploma de excelenţă pentru „performanţă şi succes în administraţia publică locală”, ca semn de apreciere pentru contribuţie remarcabilă, profeisonalism şi implicare în activitatea desfăşurată. „Dedic aceste semne de apreciere tuturor acelora care ne-au ajutat şi ne ajută la dezvoltarea orașului nostru drag”, a declarat Ţurcaş.
Evenimentul a reunit peste 100 de primari şi reprezentanţi ai oraşelor din întreaga ţară, precum şi principalii parteneri de dialog din cadrul ministerelor și comisiilor parlamentare.
În cadrul ediţiei din acest an au fost abordate teme importante pentru primarii din mediul mic-urban, printre cared escentralizare, subsidiaritate, autonomie locală și întărire a capacității administrative; susținerea conceptului Orașul centru de dezvoltare zonală prin realizarea unui Program Național pentru realizarea unor Centre de Dezvoltare Zonală care să asigure resurse suficiente (financiare, materiale, umane, legislative și instituționale) pentru exercitarea atribuțiilor autorităților administrației publice; poziţia AOR privind salarizarea primarilor, viceprimarilor și a persoanelor din aparatul de specialitate al primarului, precum și al celui din celelalte servicii și instituții publice de interes local; reevaluarea și simplificarea programelor cu finanțare din fondurilor europene pentru a le putea face accesibile și să corespundă nevoilor reale ale orașelor.
Asociaţia Oraşelor din România este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, reprezentând interesele a peste 200 de localităţi urbane mici.

2 Thoughts to “Premiu de excelenţă pentru primarul din Şimleu Silvaniei”

  1. Anonim

    Mă rog, probabil că diplomele de participare se numesc mai nou de „excelență”. Că sînt niște trotuare pe la piață și prin cartierul „Gh. Lazăr” pe care îți poți rupe „excelent” picioarele!

  2. Anonim

    Vezi si cartierul de sub Bradet ! Str. Partizanilior- este o zona „excelenta” a orasului de sub Magura !

Leave a Comment