În Săptămâna Mare, „Drumul Crucii” va fi refăcut în centrul Zalăului

Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, artistul ceramist Daniel Leș, Asociația Drumul Crucii în colaborare cu  Asociația Bărbaților Creștini, Asociația Servus și Asociația Viață și Culoare – Baia Mare invită doritorii în Săptămâna Mare la un marș ce comemorează drumul spre Golgota și crucificarea Mântuitorului nostru. Acest marș va avea loc în cinci orașe din România. Denumit sugestiv „Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”,  evenimentul a ajuns în acest an la ediţia a treisprezecea. Marşul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii, parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui. Dramatizarea este realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, în încercarea de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe. Personajele istorice – Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă.
Drumul Crucii se va desfășura anul acesta după următorul program: Zalău – Luni, 10 aprilie; Oradea – Marți, 11 aprilie; Timișoara – Miercuri,12 aprilie; Lugoj – Joi,13 aprilie; Brașov – Vineri, 14 aprilie. La Zalău, acest spectacol va începe la ora 17.­30, pe platoul Casei Municipale de Cultură Zalău. Procesiunea va continua pe bulevardul Mihai Viteazul, iar “răstignirea” va avea loc în Piața 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură din fața Prefecturii).

2 Thoughts to “În Săptămâna Mare, „Drumul Crucii” va fi refăcut în centrul Zalăului”

  1. Adina

    Nu v-ati saturat de evenimentele astea expirate? primaria sa organizeze evenimente noi, chiar trebuie sa repetam in fiecare an lucrurile astea… Nu vreau sa fiu rea insa ne-am plictisit pana peste cap de lucrurile astea iar primaria transforma orasul asta intr -o adunatura de enoriasi si supusi, ca ti se face si sila efectiv…

    1. Anonim

      La București e și mai și: Daniel Ciubotea și-a comandat clopote de 25 tone cu chipul lui cioplit, pentru Catedrala MÎNUIRII Neamului, clopote care se vor auzi în jumate capitala!

Leave a Comment