Premii pentru cei mai vârstnici şi cei mai vechi membri CARP Zalău

Pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstince, dar şi pentru a arăta compasiune şi respect faţă de vârstnicii membri, conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău a organizat, la sediul instituţiei din municipiu, un moment festiv în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai vârstnici membri ai organizaţiei, dar şi cei mai vechi.

Astfel, cei mai în vârstă membri CARP care au fost premiaţi, cu premii în valoare de 100 de lei individual, dar şi cu diplome sunt: Magdalena Horvat, Olimpia Dîrjan şi Vasile Şuteu. De asemenea, cei mai vechi membri ai CARP premiaţi de conducerea organizaţiei cu aceleaşi premii sunt: Futo Erszebet – membră din anul 1978, Silvia Sabadîş – membră din anul 1981 şi Beko Jozefa – membră din anul 1986.

 

Festivitatea de premiere a avut loc într-un cadru  restrâns, iar vârstnicii premiaţi nu au putut fi prezenţi din cauza unor probleme de sănătate specifice vârstei. Premiile lor au fost ridicate de aparţinători, copii, nepoţi sau persoane care îi au grijă. “După  15-20 de ani în care membrii noştri au fost obişnuiţi nu numai cu împrumuturi, ci şi cu socializare, respectiv petreceri excursii fel de fel, atât în ţară cât şi în străinătate, e greu să pui punct sau să spui stop unor astfel de momente. Chiar dacă ne afăm într-o situaţie dificilă cauzată de pandemie, nu am putut să trecem cu vederea Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. În acest sens, ne-am gândit la vârstnicii noştri şi am organizat această activitate. În semn de preţuire şi respect pentru oamenii noştri. Dacă incidenţa cazurilor nu creştea alarmant, în planul nostru erau şi alte activităţi”, a spus Ioan Ivaşcău – preşedintele CARP Zalău.

În anii anteriori pandemiei, activităţile organizate şi dedicate pensionarilor membri, nu doar cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, erau nelipsite.

Leave a Comment