Transportul de lemne fără acte – o nouă modă pe drumurile Sălajului

Trei persoane care transportau lemne fără acte de provenienţă au fost depistate de poliţiştii sălăjeni, la începutul acestei săptămâni, pe drumurile din Sălaj.

Prima faptă a fost constatată de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, în cursul zilei de luni, 4 octombrie, la ora 16.30 pe un drum în localitatea Fildu de Mijloc. Poliţiştii au oprit o autoutilitară, condusă de un tânăr de 26 de ani din orașul Huedin, care transporta cantitatea de 3,4 metri cubi de lemne de esență gorun, fără documente de proveniență. Transportatorul a fost sancţionat cu amendă de 1.000 de lei, iar cantitatea de  lemne a fost confiscată.

Clujean, prins de poliţiştii sălăjeni 

Aproximativ  trei ore mai târziu pe drumul naţional din comuna Zimbor, Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sâmnihaiu Almașului au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un tânăr de 23 de ani din localitatea Florești, județul Cluj. Acesta transporta 1,4 metri cubi de lemne pentru foc, de esență carpen, fără a deține aviz de însoțire sau acte de proveniență. Tânărul a fost sancționat cu 1.000 de lei amendă, iar cantitatea de lemne a fost confiscată. Tot o astfel de faptă au constatat polițiștii din Cehu Silvaniei care, în seara zilei precizate, au oprit în trafic, pe strada Dosza Gyorgy din Cehu Silvaniei, o autoutilitară ce transporta material lemnos. Șoferul, un bărbat de 35 de ani din județul Maramureș, nu a putut prezenta avizul de însoțire pentru cantitatea de lemne transportată  – 3,3 metri cubi din specia cer. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 Foto cu caracter informativ

Leave a Comment