Pontaj online, soluția pentru a gestiona datele de prezență ale salariaților

Digitalizarea proceselor de HR, în special cu un program de pontaj online și un program salarii, a reprezentat un punct important în strategia oamenilor de HR în anul 2021. Acest lucru s-a datorat schimbărilor din mediul profesional, dar și a rapidității cu care au trebuit să facă față provocărilor pentru ca activitățile să se desfășoare fără sincope. Pe lângă încercările datorate pandemiei, o bună parte dintre specialiști au realizat și faptul că automatizarea activităților repetitive, conduce la o eliberare a timpului, timp ce poate fi dedicat proceselor strategice și de creație.

Cu toate acestea, pe piața românească se remarcă în continuare o anumită reticență față de transformarea digitală, în special în companiile care nu au înțeles cu exactitate rolul pe care astfel de programe (pontaj online și program salarii) îl au, sau ce beneficii le poate oferi.

În continuare, pentru a oferi o perspectivă de ansamblu asupra rolului programelor de tip pontaj online sau program salarii, vom dezbate care sunt avantajele pe le pot aduce în activitatea de resurse umane.

Ce rol are un program de pontaj online și ce beneficii oferă companiei?

Scopul principal al unui program de pontaj online este acela de a automatiza întregul proces de pontaj, eliminând totodată și erorile inevitabile care pot apărea în cazul vechilor modalități de pontaj. Pe lângă scopul sau beneficiul principal pe care programele digitale, precum soft de pontaj sau program salarii, ți le oferă, există și alte beneficii care vor fi observate de către specialiștii HR. Am ales să amintim câteva dintre acestea mai jos:

  • Un program de pontaj online îți oferă o imagine de ansamblu asupra întregii activități a companiei. Astfel, poți vedea dacă există nereguli în pontajul angajaților și poți planifica turele mai simplu și într-un timp mult mai scurt. Mai mult, un software de pontaj îți oferă posibilitatea de a introduce datele sub diverse forme, în funcție de specificul companiei (introducerea datelor de tip punch in-punch out, stabilirea unor programe fixe, introducerea datelor într-o pagină dedicată de pontare). În același timp, poți gestiona mai ușor orele suplimentare, orele de absență sau concediile direct din aplicație.
  • Oferi o mai mare independență angajaților, deoarece aceștia își pot introduce singuri orele de muncă direct printr-un portal de self-service pus la dispoziție.
  • În programul de pontaj online se vor vedea informațiile în timp real, astfel minimizându-se erorile.
  • Reduci munca pentru specialiștii HR prin oferirea unei soluții software digitale care automatizează o bună parte din procesele greoaie și repetitive. Drept urmare, aceștia se vor putea concentra pe alte activități de o mai mare importanță pentru companie.

Ulterior colectării datelor de pontaj, acestea vor putea fi importate într-un program salarii pentru a avea un punct bun de plecare în procesul de calcul de salarii. Plecând de la această idee, vom continua articolul cu informații despre ce reprezintă un program salarii și care sunt principalele beneficii pe care le oferă.

Program salarii – soluția digitală pentru optimizarea proceselor salariale

După cum am menționat și în cazul programului de pontaj online, un soft de salarizare prezintă și el același scop. Mai exact, acela de a automatiza procese greoaie și repetitive și de a elimina posibilele erori umane pentru o acuratețe ridicată a fiecărui proces.

Cu ajutorul unui astfel de program, poți automatiza procesul de calcul de salarii luând în considerare toate aspectele importante (salariu de bază, ore lucrate, concedii, prime, bonusuri, alte tipuri de avantaje etc.).

Plecând de la datele importate dintr-un program de pontaj online, soft-ul de salarizare calculează salariul fiecărui angajat. Mai mult, un program salarii complex oferă și următoarele facilități:

  • Generarea rapoartelor și declarațiilor necesare a fi depuse către instituțiile statului;
  • Gestionarea reținerilor salariale simple sau complexe, pentru fiecare angajat aflat în această situație;
  • Permite administrarea contractelor angajaților inclusiv raportarea către Registrul Salariaților;
  • Permite colectarea datelor aferente fiecărei sesiuni de plată și generarea rapoartelor necesare pentru plata prin bancă;
  • Facilitează exportul notelor contabile lunare în formatul cerut de soft-ul de contabilitate al companiei;
  • Generează automat formularele TS, LV și S3.

Astfel, o bună parte din procesele de resurse umane și salarizare sunt administrate mai simplu și mai sigur cu ajutorul unui program de pontaj online și a unui program salarii.

Alege soluții complexe pentru afacere ta

Dacă crezi ca afacerea ta ar beneficia în urma implementării unor soluții digitale complexe, îți prezentăm soluțiile UCMS by AROBS. Cu 25 de ani de experiență pe piața, compania pune la dispozițiie două soluții software digitale – True HR, o soluție complexă pentru managementul resurselor umane, care are integrat și un program de pontaj online și dp-Payroll, un program salarii complex cu 19 module diferite. Dacă ești interesat să afli mai multe despre soluțiile companiei, îi poți contacta prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Sursă foto: Freepik.