Poliţiştii şi pompierii vor participa la activităţile din săptămâna “Sa ştii mai multe, să fii mai bun”

 

 

Cadrele inspecţiei de prevenire, I.S.U, vor organiza şi defăşura în perioada 1-5 aprilie, diferite activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare, din cadrul programului numit “Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Scopurile activităţilor planificate pentru această perioadă sunt atragerea unui număr cât mai mare de copii în activitatea cercurilor şi ulterior în cea de voluntar în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, educarea şi informarea preventivă a copiilor şi a elevilor.

Tematica instruirii este promovarea voluntariatului activ şi eficient , realizarea unui schimb de experienţă util pentru participanţi, modul de apelare la 112, măsuri de prevenire şi reguli de comportament în caz de incendiu, sensibilizarea participanţilor cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului. Obiectivul principal este sprijinirea conducătorilor de instituţii de învăţământ, în ceea ce priveşte educarea copiilor, pentru înţelegerea necesităţii respectării regulilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în vederea asigurării persoanelor şi a bunurilor materiale, în al doi-lea rând formarea şi dezvoltarea abilităţilor privind modul de comportare şi modul de acţiune în perioada premergătoare, pe timpul manifestării şi pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă.

În prima zi a activităţii, la Scoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, se va desfăşura activitatea “Să-i cunoaştem pe adevăraţii salvatori”. În cea de-a doua zi, la Şimleul Silvaniei, în sediul subunităţii de intervenţie, la Şcoala Gimnazială “Silvania”, la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”, la sediul I.S.U “Porolissum” Sălaj, se vor desfăşura următoarele activităţi, “Să fii un bun cetăţean “, promovarea voluntariatului activ şi eficient, Realizarea unui schimb de experienţă util pentru participanţi, Sensibilizarea participanţilor cu privire la valorile şi importanţa voluntariatului, Aspecte din activitatea I.S.U Ziua Porţilor Deschise

. În 3 aprilie, la sediul I.S.U Porolissum, Sălaj, va avea loc Ziua Porţilor Deschise

În 4 aprilie, la Sediul I.S.U Porolissum, în Nuşfalău, în sediul subunităţii de intervenţie şi la Casa Orăşenească de Cultură din Şimleul Silvaniei,va avea loc ziua Porţilor Deschise, Modul de apelare 112, Să fii un cetăţean bun şi alte activităţi dedicate elevilor.

În ultima zi a activităţilor la Grădiniţa “Peter Pan “, Zalău şi Grădiniţa Nr. 7 vor avea loc mai multe activităţi, măsuri de prevenire şi reguli de comportamen în caz de incendiu, incendiu de natură electrică.

 

Si poliţiştii rutieri vor participa la această activitate. Aceştia vor susţine lecţii teoretice şi practice de educaţie rutieră. Unităţile şcolare din judeţ care doresc ca un poliţist rutier să fie prezent, în perioada menţionată, la activităţile extraşcolare, sunt rugate să adreseze o solicitare Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj – Serviciul Rutier.

 

 

Alte articole

Leave a Comment