Polițiștii și inspectorii RAR au aplicat, în trafic, amenzi de peste 22.000 de lei

Poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat, pe parcursul a trei luni, la nivel judeţean, 28 de acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Echipele de control au verificat buna funcţionare a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie a autovehiculelor, precum și a instalaţiei de iluminare şi semnalizare.  De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Pentru neregulile constatate, au fost reținute 59 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, din care trei sancțiuni pentru defecțiuni la mecanismul de direcție, 27 sancțiuni pentru defecțiuni la instalația de iluminare, alte 12 sancțiuni pentru anvelope uzate și 46 au constituit alte abateri (neutilizarea centurii de siguranță, utilizarea telefonului mobil în timpul mersului etc.).

Valoarea totală a sancțiunilor este de 22.545 lei.

Totodată, pentru defecțiuni grave la mecanismul de direcție, poliţiştii au reținut în vederea suspendării și trei permise de conducere. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

 

 

 

One Thought to “Polițiștii și inspectorii RAR au aplicat, în trafic, amenzi de peste 22.000 de lei”

  1. Anonim

    si totusi e plin de masini defecte in traffic !!!
    poate ca aceste controale ar trebui facute non-stop !! la fel si radarele si ele ar trebui folositwe non-stop si nu doar din pasti in craciun

Leave a Comment