Polițiștii sălăjeni “câștigători” în instanță își primesc banii

Situația ”grupului celor 49” din Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj pare să se fi limpezit, concluziile principale din raportul întocmit în urma controlului conducerii MAI la IPJ Sălaj fiind prezentate vineri, la Zalău, de ministrul Lucian Bode. După cum se știe, un grup format din ofițeri și agenți ai IPJ Sălaj a dat instituția în judecată pentru neplata unor drepturi salariale ce li se cuveneau, aceștia câștigând în instanță, prin sentință definitivă, dreptul de a primi anumite sume de bani, neplătite la timp de IPJ. Referitor la concluziile verificărilor, ministrul Lucian Bode a spus:

“Corpul de control a efectuat verificări în cadrul IPJ Sălaj, ocazie cu care au fost constatate mai multe deficiențe la nivelul instituției. Față de acestea, au fost dispuse următoarele măsuri: emiterea de îndată a actelor administrative aferente punerii în executare a sentinței definitive a Curții de Apel Cluj, pentru toți cei 49 de ofițeri și agenți din cadrul IPJ Sălaj, cărora instanța le-a dat câștig de cauză (prin urmare, polițiștii și-ar putea primi în scurt timp drepturile salariale reclamate, n. red.) A fost sesizată Agenția Națională de Integritate, în calitate de autoritate competentă, pentru a evalua potențialele conflicte de interese în care s-au aflat patru ofițeri din cadrul IPJ Sălaj; în funcție de concluziile la care ajunge ANI, se vor dispune măsuri în vederea tragerii la răspundere disciplinară, administrativă sau penală a acestora (ministrul Lucian Bode nu a specificat dacă este vorba despre ofițeri din cadrul grupului celor 49 sau de cadre din eșalonul responsabil cu punerea în executare a sentinței, cel mai probabil fiind vorba despre aceștia din urmă, n. red.). Se va declanșa procedura disciplinară împotriva altor cinci ofițeri, cu funcții de conducere sau execuție din cadrul IPJ Sălaj, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței unor abateri disciplinare în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Fac precizarea că în data de 21 mai, raportul cu rezultatele verificărilor a fost înaintat Direcției Naționale Anticorupție, instituția fiind competentă material și territorial să verifice existența sau inexistența unor eventuale fapte de natură penală”, a spus ministrul Lucian Bode.

În ceea ce privește conducerea IPJ, având în vedere că interimatul actualului inspector șef, Marius Stupar, expiră în scurt timp, ministrul Bode a spus că își va ține promisiunea făcută la începutul anului, aceea că, la nivelul tuturor structurilor polițienești din țară care au în prezent conduceri interimare, vor fi organizate concursuri. Prin urmare, șeful Internelor a lăsat să se înțeleagă faptul că o eventuală prelungire (ce ar veni după alte prelungiri) a interimatului actualului șef al poliției județene nu va mai fi luată în calcul.

 

4 Thoughts to “Polițiștii sălăjeni “câștigători” în instanță își primesc banii”

 1. Anonim

  Da Bode banii de la el

 2. Anonim

  Sa vezi cum o sa curgă amenzile de acum în colo..

 3. Anonim

  Dacă va fi găsit vreun „special” vinovat, va fi pensionat de urgență cu o pensie „decenta”.

 4. Anonim

  toti sunt numiti pe functii si dupa maxim un an , sunt la pensie !!
  cati ofiteri si agenti mai sunt peste 50 de ani in IPJ Salaj ?
  rusine celor care au facut aceste legi !! rusine politistilor care profita de aceste legi !! nu sunt cu nimic mai buni decat onfractorii pe care ar trebui sa-i ancheteze si nu sa-i protejeze

Leave a Comment