Politisti salajeni acuzati de purtare abuziva

Politisti salajeni acuzati de purtare abuziva

Doi politisti din Salaj, unul din Zalau si altul din Simleu Silvaniei, sunt cercetati de procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj dupa ce au fost reclamati ca i-au agresat fara motiv pe cei care ii cercetau. Conform informatiilor aparute in presa centrala, politistii sunt acuzati de purtare abuziva, iar in cazul in care vor fi trimisi in judecata si, evident, vor fi gasiti vinovati de instanta, pot primi pana la sase ani de inchisoare. Cum nu am primit o confirmare oficiala clara, redau ce a aparut ieri in presa centrala: In atentia procurorilor clujeni este inspectorul principal Daniel Lazea, din cadrul Politiei orasului Simleu Silvaniei. Potrivit parchetului, in anul 2003, ofiterul l-ar fi lovit cu palma peste ureche pe Teodor Mercas, din Simleu Silvaniei. In urma agresiunii, barbatul a suferit o perforare de timpan, lucru care a impus interventia chirurgicala la Clinica de Maxilo-Faciale din Cluj-Napoca. Legistii au constatat ca vindecarea leziunii suferite de Mercas a necesitat 18 zile de ingrijiri medicale. Procurorii clujeni au demarat cercetari pentru purtare abuziva si fata de inspectorul principal Claudiu Pestean din cadrul Politiei municipiului Zalau, dupa ce a fost reclamat de Paul Vadas, de 19 ani din Zalau. Tanarul s-a plans ca in luna august a anului trecut a fost luat de pe strada de doi ofiteri de politie, care l-au dus la sediul politiei municipale. Aici, sustine tanarul citat, a fost batut crunt de inspectorul principal Pesteanu pentru a recunoaste un furt inregistrat cu cateva zile inainte in oras. Vadas s-a prezentat la parchet, unde a depus o plangere impotriva inspectorului principal Pestean. Tanarul a prezentat si un certificat medico-legal din care reiesea ca a suferit leziuni care au necesitat mai multe zile de ingrijiri medicale, am incheiat citatele.

* Iosif Ghiurca, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Salaj, ne-a declarat ca nu are cunostinta de cele doua cazuri si ca cel mai bine ar fi sa luam legatura cu conducerea Parchetului clujean, spunand ca este posibil ca reclamantii sa se fi adresat direct parchetului.

* Ilie Narita, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, ne-a declarat ca banuieste ca cele doua cazuri prezentate in presa centrala sunt veridice, in conditiile in care isi aminteste bine de primul caz prezentat, iar de al doilea, nu, dat fiind sutele de dosare aflate in cercetare.

Leave a Comment